R. Mugabe antradienio rytui šaukia kabineto susirinkimą

  • Teksto dydis:

Ilgalaikis Zimbabvės prezidentas Robertas Mugabe (Robertas Mugabė) antradienio rytui šaukia kabineto susirinkimą, net kai valdančioji partija siekia jam apkaltos, kai tą pačią dieną parlamentas atnaujins darbą.

R. Mugabės vyriausiojo sekretoriaus paviešintame pranešime skelbiama, kad visi ministrai „turėtų atvykti“ į susirinkimą, kuris vyks Valstybės rūmuose 9 val. ryto vietos laiku (ir Lietuvos).

R. Mugabe nekreipė dėmesio į valdančiosios partijos jam nustatytą terminą – atsistatydinti iki pirmadienio vidudienio. Valdančioji partija kaltina R. Mugabę, kad šis „leidęs savo žmonai užgrobti valstybės valdymo įgaliojimus“, ir tvirtina, kad 93-ejų lyderis „per senas ir net negali nepadedamas vaikščioti“.

Partija sako sieksianti apkaltos prezidentui, kai antradienį parlamentas atnaujins darbą. Vienas partijos narių sakė, kad R. Mugabė gali būti pašalintas iš partijos trečiadienį.

R. Mugabe vis dar laikomas namų arešte, praėjusią savaitę kariuomenei perėmus šalies valdymą, nors jie tvirtai neigia, jog tai perversmas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių