R. Erdoganas ragina JAV „nedelsiant“ panaikinti sprendimą apginkluoti Sirijos kurdus

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) trečiadienį paragino Jungtines Valstijas nedelsiant atšaukti sprendimą apginkluoti Sirijos kurdų kovotojus, kuriuos Ankara laiko teroristinės grupuotės nariais.

„Labai tikiuosi, kad ši klaida bus nedelsiant panaikinta“, – pareiškė R.T.Erdoganas po to, kai Vašingtonas pranešė apginkluosiąs kurdų Liaudies apsaugos dalinius (YPG), kovojančius su džihadistais Sirijoje.

Turkijos prezidentas pažadėjo iškelti šį klausimą per derybas su JAV vadovu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu). Jiedu susitiks Vašingtone gegužės 16 dieną. Tai bus pirmasis Turkijos ir JAV lyderių susitikimas.

„Asmeniškai ir išsamiai išreikšiu mūsų susirūpinimą, kai kalbėsimės su prezidentu D.Trumpu gegužės 16-ąją“, – pridūrė jis. Pasak R.T.Erdogano, šis klausimas bus aptariamas ir per NATO viršūnių susitikimą, vyksiantį gegužės 25 dieną Briuselyje.

„Norime tikėti, kad mūsų sąjungininkai verčiau būtų išvien su mumis, o ne su teroristinėmis grupuotėmis“, – sakė Turkijos vadovas. Pasak jo, bet kokie įvykiai Sirijoje ir Irake yra Turkijos „nacionalinio saugumo“ reikalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių