Iš pykčio drebėjęs N. Sarkozy traukiasi iš politikos

  • Teksto dydis:

Buvęs Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi) ketvirtadienį žadėjo apginti savo garbę, sulaukęs oficialių kaltinimų, kad jo 2007 metų rinkimų kampaniją finansavo velionis Libijos diktatorius Muamaras Kadhafi (Muamaras Kadafis).

Tačiau jis pareiškė nusprendęs pasitraukti iš politikos.

„Tai gali užtrukti vienus, dvejus ar 10 metų, tačiau sutriuškinsiu šią (kaltintojų) grupuotę ir apginsiu savo garbę. Nenusileisiu nė per nago juodymą!“, – sakė jis emocijų kupiname televizijos interviu, transliuotame žiūrimiausiu laiku.

Nepavykus antrą kartą laimėti prezidento rinkimų, N. Sarkozy nuo 2016 metų rečiau rodydavosi viešumoje, o dabar sakė visiškai „pasitraukiantis iš politikos“.

Per pusvalandį trukusį pokalbį buvęs politikas drebėjo iš pykčio ir nuolat vadino jį kaltinančius M. Kadhafi režimo atstovus „nedorėliais“, „melagiais“ ir „žudikų gauja“.

„Jeigu anksčiau man būtų pasakę, kad turėsiu problemų dėl Kadhafi, būčiau atsakęs: „Ką jūs rūkot?“ – ironizavo Sarkozy.

Jis teigia, kad tyrėjai nerado jokių įrodymų prieš jį.

„Kaip žmogus esu labai įskaudintas – ne dėl savęs, o dėl savo šalies“, – interviu pabaigoje tvirtino N. Sarkozy.

„Negalima purvais drabstyti žmonių, jeigu to nori kažkokie žudikai. Negaliu leisti jiems išsisukti nuo atsakomybės“, – pridūrė jis.

2007–2012 metais prezidento poste dirbusiam N. Sarkozy buvo pareikšti kaltinimai dėl korupcijos, neteisėto kampanijos finansavimo ir Libijos valstybės lėšų slėpimo, naujienų agentūrai AFP nurodė vienas Prancūzijos teismų sistemos šaltinis.

Pagal Prancūzijos teisingumo sistemą, kaltinimų pareiškimas reiškia, kad tyrėjai yra įsitikinę turį prieš įtraiamąjį tvirtų ir pagrįstų įrodymų, tačiau tyrimas vyksta toliau.

Pareigūnai, penkerius metus nagrinėję įtarimus dėl finansavimo iš Libijos, kitame tyrimo etape turės apsispręsti, ar N. Sarkozy turėtų stoti prieš teismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių