Protestui prieš premjerą rengti pasitelktas „Facebook“

Kroatijos premjero priešininkams išradingumo nestinga. Prieš vyriausybės vadovą nukreiptą protestą jie organizavo per socialinio bendravimo tinklą „Facebook“.

Policijai susidomėjus tokia veikla, Kroatijos premjeras Ivo Sanaderis paprašė pareigūnų aktyvistams netaikyti sankcijų, pranešė Lietuvos nacionalinis transliuotojas.

„Kalbame ne apie valdžią ar partiją, bet apie laisvę“, – sakė I. Sanaderis, prieš kurį ir buvo nukreiptos internete organizuojamos akcijos. Protestuotojai planavo prieš valdžią nukreiptas demonstracijas pasipiktinę ir dėl to, premjeras paragino šalies gyventojus dėl pasaulinės finansų krizės atsisakyti rengti kalėdinius vakarėlius.

Zagrebo policija apklausė „Facebook“ aktyvistus, kurie tinklalapyje patalpino plakatus apie prieš valdžią nukreiptą protestą.

Pranešama, kad I.Sanaderis paprašė Vidaus reikalų ministerijos vadovo Tomislavo Karamarko ir policijos vadovo Vladimiro Faberio „ataskaitos apie paskutinius įvykius ir areštus Zagrebe bei Dubrovnike. O kartu ir imtis tinkamų priemonių, jei policija negerbia nurodymų“. Jis teigė, kad nė vienas Kroatijos pilietis neturėtų būti suimamas dėl kitokių pažiūrų demonstravimo.

Zagrebe suimtas vyras buvo kaltinamas ramybės trukdymu pagal 1990 m. įstatymą, taikytą dar buvusioje Jugoslavijoje. Aktyvistas, gyvenantis Dubrovnike, „Facebook“ tinkle subūrė bendraminčių grupę pavadinimu „Lažinuosi, kad galiu rasti 5 tūkst. žmonių, kurie nemėgsta I.Sanaderio“.

Policija teigia, kad ši grupė nelegaliai publikavo ir fotomontažą, kuriame I.Sanaderis vilki nacių uniformą. Premjeras apgailestavo, kad nacių simboliai naudojami bet kokiems politinės satyros tikslams.

Priminsime, kad ES atidžiai stebi Kroatijos teisės sistemos reformą, nes šalis tikisi tapti dar viena bloko nare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių