Protestams intensyvėjant, Tunisas paskyrė rinkimus gruodį

  • Teksto dydis:

Tuniso protestuotojams reikalaujant islamiškos vyriausybės nušalinimo, premjeras Ali Larayedhas (Alis Larajezas) pirmadienį po neeilinio posėdžio politinei įtampai sumažinti sušaukė visuotinius rinkimus gruodžio 17 dieną.

"Ši vyriausybė liks dirbti: mes nesilaikome įsikibę valdžios, bet turime pareigą ir atsakomybę, kurias vykdysime iki galo", - sakė jis valstybinei televizijai ir pasiūlė surengti gruodžio 17 dieną visuotinius rinkimus.

Vyriausybės kritikai sako, kad partijos „Ennahda“ vadovaujamas ministrų kabinetas nepažabojo radikalių islamistų, kurių įtaka išaugo ir kurie yra kaltinami virtine išpuolių po 2011 metų sukilimo.

Pirmadienį Šambio kalno rajone netoli Alžyro sienos, kur pajėgos medžioja „al Qaeda“ kovotojus, buvo perrėžtos gerklės devyniems tunisiečių kariams , pranešė medikai ir šaltiniai armijoje.

Tų iš pasalų užpultų karių lavonai buvo rasti be uniformų ir ginklų, sakė šaltiniai.

A.Larayedhas apie šaukiamus rinkimus paskelbė po vyriausybės posėdžio ir saugumo susitikimo, kuriam pirmininkavo prezidentas Moncefas Marzouki (Monsefas Marzukis).

„Galvojame, kad Nacionalinė Steigiamoji Asamblėja vėliausiai iki spalio 23-iosios baigs rinkimų kodeksą, kad rinkimus būtų galima surengti gruodžio 17 dieną", - sakė jis.

A.Larayedhas nurodė, kad priimant naują konstituciją jau atlikta 80 proc. darbo.

Gruodžio 17-oji yra reikšminga data: tą dieną 2010 metais vaisių pardavėjas Mohamedas Bouazizi (Mohamedas Bvazizis) susidegino Sidi Buzido mieste ir įžiebė Tuniso revoliuciją.


Šiame straipsnyje: Tunisasrinkimaiprotestas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių