Pritarus įstatymo projektui JAV išvengta institucijų paralyžiaus

  • Teksto dydis:

JAV Kongresas naktį į ketvirtadienį pritarė įstatymo projektui dėl Amerikos vyriausybės darbo finansavimo iki gruodžio 9 d. imtinai. Tai padės išvengti galimo federalinių institucijų paralyžiaus pačiame prezidento rinkimų kampanijos įkarštyje, kuris galėjo tapti realybe jau šios savaitės pabaigoje.

Rugsėjo 30 dieną baigiasi šie finansiniai metai. Jei Kongresas iki penktadienio vidurnakčio nebūtų priėmęs įstatymo projekto dėl federalinių išlaidų arba nepatvirtinęs teisės akto dėl esamo finansavimo pratęsimo iki gruodžio 9 dienos, kai kurių vyriausybės įstaigų darbas galėjo būti paralyžiuotas.

Per debatus dėl biudžeto daugiausia ginčytasi, kaip finansuoti Flinto miestą Mičigano valstijoje ištikusios švinu užteršto geriamojo vandens krizės sprendimą. Tačiau įstatymų leidėjai sutarė išskirti šį atvejį į atskirą įstatymo projektą.

„Šis įstatymo projektas ne tik leis palaikyti vyriausybės darbą, bet ir rengti, aprūpinti mūsų karius, taip pat geriau rūpintis veteranais, – teigiama po balsavimo išplatintame Atstovų Rūmų pirmininko Paulo Ryano (Polo Rajeno) pranešime spaudai. – Jis taip pat suteiks būtinų išteklių kovai su Zikos viruso plitimu JAV ir Puerto Rike.“

Kovai su Zikos virusų Vašingtonas skyrė 1,1 mlrd. JAV dolerių. Be to, 500 mln. JAV dolerių skirta šalinti stichinių nelaimių pasekmes Luizianoje ir kitose valstijose.

Senatas šiam įstatymui pritarė 72 balsais už ir 26 balsais prieš. Atstovų Rūmuose už projektą balsavo 342 kongresmenai, o prieš buvo 85.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių