Pristatyti oficialūs B. ir M. Obamų portretai

  • Teksto dydis:

Buvusi JAV pirmoji pora Barackas ir Michellė Obamos dalyvavo oficialių savo portretų pristatyme, kuris vyko Smithsonian institutui priklausančioje Nacionalinėje portretų galerijoje Vašingtone, praneša BBC.

Pamatęs savo portretą, kurį nutapė dailininkas Kehindė Wiley'is, geriausiai žinomas savo senųjų meistrų stiliaus portretais, vaizduojančiais afroamerikiečius, buvęs JAV prezidentas B. Obama pakomentavo, kad jis - „gana stilingas“.

„Oho!“, - pamačiusi savo portretą, kurį nutapė juodaodė menininkė Amy Sherald, savo darbuose nagrinėjanti socialinio teisingumo temą, šūktelėjo M. Obama.

B. Obama gyrė A. Sherald darbą, juokaudamas, kad jai pavyko užfiksuoti jo žmonos „karštumą“.

Jis pridūrė, kad K. Wiley'io „užduotis buvo ne tokia palanki, nes jo objektas buvo ne toks patrauklus. Ne toks stilingas“.

M. Obama taip pat negailėjo pagyrų A. Sherald darbui.

„Galvoju apie juodaodes mergaites, kurios ateis ir pamatys kažką, kas atrodo kaip jos ir kabo ant šios didžios Amerikos institucijos sienos“, - sakė buvusi JAV pirmoji ponia.

„Ir žinau, kokią įtaką tai turės jų gyvenimams, - pridūrė ji, - nes pati buvau viena iš tų mergaičių.„

K. Wiley'is ryškių spalvų paveiksle B. Obamą pavaizdavo sėdintį sode, o A. Sherald buvusią pirmąją šalies ponią įamžino prigesintais tonais vienspalviame fone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių