Prisiekusieji išsigando viešumo

Stebuklo neįvyko. Iš pradžių visus nustebinęs sprendimas nagrinėti nužudytos žurnalistės Anos Politkovskajos bylą viešai buvo netrukus atšauktas.

Nužudytosios šeimai atstovaujanti advokatė Karina Moskalenko negalėjo patikėti savo ausimis. "Teismas bus atviras", - paskelbė teisėjas. Tačiau advokatės nuostaba greitai praėjo. Šiandien teisėjas Jevgenijus Zubovas pakeitė savo sprendimą. Jis pranešė, kad nuo šiol byla bus nagrinėjama už uždarų durų, o savo sprendimą paaiškino tuo, kad prisiekusieji atsisako pasirodyti teisme stebimi žiniasklaidos atstovų.

"Šis teismo procesas tęsis kaip uždaras procesas, - sakė jis. - Tai padaryta atsižvelgiant į teismo proceso dalyvių, jų giminaičių ir artimųjų saugumą."

A.Politkovskajos šeima ir advokatė jau išreiškė savo nepasitenkinimą tokiu teismo sprendimu. Ieškovai, kaip ir velionės kolegos įsitikinę, kad bylos nagrinėjimas yra farsas. Jie primena, kad tiek žudikas, tiek nužudymo užsakovas vis dar tebelieka laisvėje.

Teisiami trys su nužudymu susiję vyrai, tačiau jie nebuvo nei nusikaltimo organizatoriai, nei vykdytojai. Byla nagrinėjimui Maskvos apygardos kariniame teisme.


Šiame straipsnyje: Politkovskajateismasuždaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių