Princas Williamas su žmona apsilankė Vankuveryje

  • Teksto dydis:

Trimetis Didžiosios Britanijos princas George'as (Džordžas), atsisakęs sumušti rankomis su Kanados ministru pirmininku Justinu Trudeau (Džastinu Triudo), sekmadienį buvo paliktas su aukle ir savo jaunesne sesute princesė Charlotte (Šarlot), o jų tėvai - princas Williamas (Viljamas) ir jo žmona Kate (Keit) - tęsė kelionę Britų Kolumbijoje.

George'o vardas sumirgėjo antraštėse Jungtinėje Karalystėje – dėl to, kad jis šeštadienį per sutikimo ceremoniją Viktorijos oro uoste, susidrovėjęs ir priblokštas, atsisakė sumušti delnais su J.Trudeau arba paspausti jam ranką. Ministras pirmininkas buvo tarp kelių garbių asmenų, oro uoste sutikusių su vizitu atvykusius Britanijos karališkosios šeimos narius.

Laikraštis „Daily Mirror“ rašė: „Politikos superžvaigždė ponas Trudeau gal ir pelnė milijonų meilę internete savo atviru feminizmu, palaikymu įvairovei ir palankumu interneto memams, bet atrodo, kad norint padaryti įspūdį Willo ir Kate vyresnėliui reikia labiau pasistengti.“

„Daily Mail“ išspausdino antraštę „Atsiprašau, su nekilmingaisiais delnais nepliaukšima.“

Vaikai liko provincijos sostinėje Viktorijoje, o jų tėvai iki spalio 1-osios lankys kitas Britų Kolumbijos ir Vakarų Kanados dalis. Tai pirmoji visų keturių šios šeimos narių oficiali užsienio kelionė. Antrąją jos dieną Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė hidroplanu nuskrido į Vankuverį, kur juos uoste pasitiko keli šimtai garsiai džiūgavusių gerbėjų.

Princas ir jo žmona pasikalbėjo su žmonėmis ir, regis, stengėsi paspausti ranką visiems, kam tik galėjo. Kate buvo palaidais plaukais, vilkėjo baltą su raudonais raštais velionio britų dizainerio Alexandero McQueeno (Aleksandro Makvino) suknelę, avėjo raudonus aukštakulnius ir nešėsi raudoną delninukę.

Pora apsilankė centre nuo narkotikų ir alkoholio priklausomoms moterims, kurios yra nėščios arba augina vaikus.

Darbuotojai karališkuosius asmenis pristatė penkerių metų mergytei, kuri padovanojo jiems meškiukų.

„George'ui tai labai patiktų“, – sakė Williamas, priimdamas meškiuką su juoda liemene.

Vienerių metukų Charlotte ši kelionė į užsienį yra pirmoji, o George'ui – antroji.

J.Trudeau ir jo žmona Sophie Gregoire Trudeau (Sofi Greguar Triudo) vėliau susitiko su karališkąja pora prie naujo „Immigrant Services Society“ centro migrantams. Williamas vieno afgano pabėgėlio paklausė, kaip ši organizacija jam padėjo, o vyras atsakė, kad jam padėjo įstoti į technologijų kursus, kad įgytų naujų įgūdžių.

Su karališkąja pora susitikę pabėgėliai iš Sirijos sakė norintys, kad daugiau pasaulio lyderių būtų tokie dėmesingi jų šalies padėčiai. Nuo pernai lapkričio, kai ministru pirmininku tapo J.Trudeau, Kanada priėmė daugiau kaip 30 tūkst. pabėgėlių.

„Tikimės, kad jie paskleis žinia – jog reikia suteikti pagalbą sunkioje padėtyje atsidūrusiame žmonėms“, – per vertėją pasakė pabėgėlis Alaa Almahameedas (Alatas Almahamidas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių