Princas Williamas palieka ginkluotąsias pajėgas

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos princas Williamas (Viljamas) baigė savo sraigtasparnio piloto tarnybą Karališkosiose oro pajėgose (RAF) ir pasitraukė iš ginklųjų pajėgų, ketvirtadienį pranešė karališkoji šeima.

Liepos mėnesį tėvu tapusiam princui, kuris yra antras eilėje į Didžiosios Britanijos sostą, antradienis buvo paskutinė dieną karinėse pajėgose, kuriose jis tarnavo daugiau nei septynerius metus. Ateityje jis ketina prisiimti daugiau karališkųjų pareigų ir labdaringos veiklos.

Pasak šaltinių, 31-erių princui Williamui šie metai yra "pereinamieji" ir jis svarsto "valstybės tarnybos" galimybes. Apie jo sprendimą bus pranešta per artimiausius 12 mėnesių.

Kensingtono rūmų pranešime sakoma: "Jo karališkoji didenybė Kembridžo kunigaikštis palieka tarnybą Ginkluotosiose pajėgose".

"Jis baigia tarnybą pagal paskyrimą Karališkųjų oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo tarnyboje, RAF bazėje, Anglesio saloje, po daugiau nei septynerių su puse metų karinės tarnybos visu etatu", - nurodoma pranešime.

"Jis ir toliau prisidės prie Karalienės ir karališkosios šeimos veiklos, kartu su Kembridžo kunigaikštiene dalyvaudamas oficialiuose renginiuose - namuose ir užsienyje", - sakoma jame.

Princas Williamas ir toliau dalyvaus vaikams ir karo veteranams padedančių labdaringų organizacijų veikloje, pranešė rūmai.

Jiedu su žmona Catherine (Ketrin)  anksčiau pasakojo, kad jiems patiko gyventi šalia RAF bazės Šiaurės Velse.

Velse šeima mėgavosi ramybe nuo fotografų, jeigu neskaičiuotume buvusios Kate Middleton (Keit Midlton) atsitiktinės nuotraukos, kuri buvo padaryta jai atėjus apsipirkti viename vietiniame prekybos centre.

Per kelias artimiausias savaites kunigaikščiai su sūneliu George'u (Džordžu) turėtų persikelti į atnaujintus Kensingtono rūmus.

Williamo brolis princas Harry (Haris) toliau pasilieka karinėje tarnyboje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių