Priešprieša dėl Sirijos: D. Вritanijos diplomatijos vadovas į Maskvą nevyks

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) atšaukė ateinančią savaitę turėjusį įvykti vizitą Maskvoje, šeštadienį pranešė jo biuras.

Pranešime sakoma, kad šis sprendimas buvo priimtas, nes „įvykiai Sirijoje iš pagrindų pakeitė padėtį“.

„Dabar mano prioritetas – toliau palaikyti kontaktus su JAV ir kitais prieš G-7 (Didžiojo septyneto) susitikimą balandžio 10–11 dienomis“, – nurodė B. Johnsonas, į Maskvą turėjęs vykti pirmadienį.

„Apgailestaujame, kad Rusija toliau palaiko (Sirijos prezidento Basharo al) Assado (Bašaro Asado) režimą netgi po cheminės atakos prieš nekaltus civilius“, – pridūrė jis.

Vašingtonas penktadienį pranešė paleidęs 59 sparnuotąsias raketas į Šairato bazę vidurio Sirijoje, reaguodamas, anot JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo), į antradienį įvykdytą „barbarišką“ cheminę ataką sukilėlių kontroliuojamame mieste, dėl kurios amerikiečiai kaltina Damasko režimą.

Pagrindinė B. al Assado sąjungininkė Rusija griežtai pasisakė prieš tokius Jungtinių Valstijų veiksmus.

B. Johnsonas paragino Rusiją daryti „viską, kas įmanoma, kad Sirijoje būtų pasiektas politinis sprendinys, ir bendradarbiauti su likusia tarptautine bendruomene, siekiant užtikrinti, kad praeitos savaitės sukrečiantys įvykiai niekada nebepasikartotų“.

Žinia rusams

„Šiuos planus išsamiai aptariau su (JAV valstybės) sekretoriumi (Rexu) Tillersonu (Reksu Tilersonu)“, – pabrėžė B. Johnsonas. Pasak jo, JAV diplomatijos vadovas tebeplanuoja po G-7 ministrų susitikimo vykti į Maskvą ir „perduoti rusams šią aiškią ir suderintą žinią“.

Britanijos ambasada Maskvoje šeštadienį patvirtino, kad B. Johnsono vizitas buvo atšauktas.

„Vizitas iš tikrųjų atšauktas“, – ambasada nurodė naujienų agentūrai „Interfax“.

Rusija penktadienį griežtai pasmerkė JAV raketų smūgį Sirijai ir perspėjo nutrauksianti bendradarbiavimą su Amerikos kariškiais koordinuojant operacijas toje šalyje.

Pastarieji smūgiai buvo „agresija prieš suverenią valstybę, pažeidžiant tarptautinės teisės normas – beje, išgalvota dingstimi“, sakoma Kremliaus pareiškime.

Tokie veiksmai padarė „didelės žalos“ jau ir taip „apgailėtiniems“ JAV ir Rusijos ryšiams, priduriama jame.

Rusijos gynybos ministerija nuo šeštadienio vidurnakčio uždarė tiesioginio ryšio su Pentagonu linijas, veikusias pagal dvišalį memorandumą, pasirašytą siekiant išvengti aviacijos incidentų Sirijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tai,kad šito debilo nieks į maskvą nekvietė,o ožio garbintojai eikit ožio byrkos čiulpt

Anonimas

Anonimas portretas
tam --,,,,, putino subinlaiziuj,,, o Tu evoliucijos skreply ,kieno bybciulpys ??jankiu ?

Apgailėtinas žmogelis

Apgailėtinas žmogelis portretas
Nieks šito pajaco Maskvoje nelaukia. Ką gali pasakyti rusofobas ir juokdarys.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių