Prancūzų prokuroras reikalauja atmesti Y. Arafato mirties bylą

  • Teksto dydis:

Prancūzų prokuroras antradienį pareiškė, kad nėra pagrindo nagrinėti palestiniečių lyderio Yassero Arafato (Jasero Arafato) mirties aplinkybes, nors jo našlė tvirtina, kad jis buvęs nunuodytas.

„Prokuratūra pateikė nuomonę, kad ši byla turi būti atmesta“, – sakė naujienų agentūrai AFP prokuratūroje.

Y.Arafatas mirė Persi karo ligoninėje netoli Paryžiaus 2004-ųjų lapkritį, būdamas 75-erių, sustiprėjus pilvo skausmams, kai jis buvo savo štabe Vakarų Kranto mieste Ramaloje.

Jo našlė Suha 2012-aisiais pateikė ieškinį šiauriau Paryžiaus esančiame Nantero teisme, tvirtindama, kad vyras buvo nužudytas.

Tais pačiais metais J.Arafato kapas Ramaloje buvo atidengtas kelioms valandoms, kol trijų šalių ekspertai – prancūzai, šveicarai ir rusai – paėmė apie 60 mėginių.

Balandį trys prancūzų teisėjai baigė savo tyrimą ir pateikė savo duomenis kaltintojui Nantero teisme.

Šveicarijoje Lozanos centre tirti mėginiai, paimti iš J.Arafato asmeninių daiktų, kuriuos po jo mirties buvo davusi našlė, parodė, kad nustatytas „nenormalus polonio lygis“. Vis dėlto nebuvo pareikšta, kad jis buvo paveiktas šio itin radioaktyvaus elemento.

Tuo labiau, kad prancūzų ekspertai nustatė, jog 210 polonio ir 210 švino izotopai, rasti J..Arafato kape ir mėginiuose, buvo „gamtinės prigimties“.

J.Arafato našlės advokatai apkaltino teismą, kad tyrimas buvo per greitai nutrauktas, ir reikalauja apklausti daugiau ekspertų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių