Prancūzų implantų kompanijos vadovas įkalintas

Prancūzų krūtų implantų kompanijos, dėl kurios kilo aliarmas visame pasaulyje, įkūrėjas antradienį atsidūrė už grotų, nes nesugebėjo sumokėti savo užstato, pranešė šaltinis.

72 metų Jeanas-Claude'as Masas buvo pasodintas į Marselio kalėjimą „Baumette“, sakė šaltinis, kuris nenorėjo skelbti savo pavardės. Antradienį vėlai vakare su jo advokatu susisiekti nepavyko.

Sausio mėnesį J.-C.Masas buvo apkaltintas „netyčinių sužeidimų“ sukėlimu, bet paleistas už 100 tūkst. eurų užstatą.

J.-C.Masas įkūrė „Poly Implant Prothese“ (PIP), kuri buvo uždaryta 2010 metais, paaiškėjus, kad ji krūtų implantams naudojo standartų neatitinkantį pramoninį silikoną.

Prancūzų pareigūnai yra sakę, kad 20-čiai prancūzių, turinčių tokius krūtų implantus, buvo diagnozuotas vėžys ir kad 16 tų atvejų yra krūties vėžys, tačiau tvirtino, kad įrodyto ryšio su tais implantais nėra.

Manoma, kad PIP implantus turi 400-500 tūkst. moterų 65-iose valstybėse. Kažkada ši kompanija buvo trečioji pagal dydį pasaulyje silikono implantų gamintoja.

Prancūzijos vyriausybė patarė 30-čiai tūkst. moterų pašalinti turimus PIP implantus. Tokį raginimą pakartojo ir kelios kitos valstybės, tarp jų - Vokietija ir Čekija, tačiau Didžioji Britanija nurodė, kad panašaus patarimo neskelbs.

J.-C.Masas, buvęs komivojažierius, kuris savo verslą medicinos srityje pradėjo pardavinėdamas vaistus, PIP įsteigė 1991 metais, siekdamas pasinaudoti didele kosmetinių implantų paklausa.

Kaip pranešama, tyrėjams jis sakė, kad naudojo suklastotus verslo duomenis sveikatos inspektoriams apgauti.

Minėtas standartų neatitinkantis silikono gelis buvo panaudotas 75-iems proc. PIP krūtų implantų, ir tai sutaupydavo kompanijai po maždaug 1 mln. eurų kasmet, sakė J.-C.Masas.

Sausio mėnesį policija taip pat areštavo Claude'ą Couty, kitą jau nebeegzistuojančios PIP vadovą, ir taip pat apkaltino jį netyčinių sužeidimų sukėlimu.


Šiame straipsnyje: Jeanas Claude Masas

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
PapuAsas priejo liepto gala.. o taip gerai viskas sekesi
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių