Prancūzijos ultradešiniųjų lyderė apsilankė D. Trumpo dangoraižyje

  • Teksto dydis:

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų kandidatė į prezidento postą Marine Le Pen (Marin Le Pen) apsilankė Niujorko dangoraižyje „Trump Tower“, tačiau nei išrinktasis prezidentas Donaldas Trumpas (Donalas Trampas), nei jo patarėjai su prancūzų politike nesusitiko, ketvirtadienį pranešė jo atstovai.

Ultradešiniojo Nacionalinio fronto (FN) lyderė, negailėjusi pagyrų D.Trumpui, buvo pastebėta apatiniame dangoraižio aukšte esančioje ledainėje gerianti kavą su trimis vyriškiais, tarp kurių buvo ir jos partneris, partijos vicepirmininkas Louis Aliot (Luji Aljo).

Penktojoje aveniu Manhatane esančiame „Trump Tower“ su M.Le Pen kavą gėrė ir italų verslininkas Guido „George’as“ Lombardi (Gvidas „Džordžas“ Lombardis), gyvenantis šiame dangoraižyje.

Apie JAV ir tarptautinę politiką rašantis tinklalapis „Politico“ rašė, kad šis verslininkas save vadina D.Trumpo ryšininku kontaktams su Europos kraštutinių dešiniųjų politinėmis partijomis.

Žurnalistų paklausta, ar atvyko į „Trump Tower“ susitikti su išrinktuoju prezidentu, N.Le Pen atsisakė komentuoti.

„Privatus apsilankymas“

Pernai lapkritį D.Trumpas buvo susitikęs su kita įtakinga Europos kraštutinių dešiniųjų figūra, vienu iš pagrindinių Didžiosios Britanijos išstojimo iš Europos Sąjungos aktyvistų Nigelu Farage’u (Naidželu Fareidžu). Pastarasis buvo nufotografuotas stovintis greta besišypsančio D.Trumpo, iš pasitenkinimo plačiai pražiota burna.

„Ji nesusitinka su niekuo iš mūsų komandos“, – sakė D.Trumpo atstovė spaudai Hope Hicks (Houp Hiks) žurnalistams.

„Jokių susitikimų. Tai visuomeninis pastatas“, – sakė kitas išrinktojo prezidento atstovas Seanas Spiceris (Šonas Spaiseris).

Po kelių valandų M.Le Pen draugai patvirtino, kad ji nenori viešumo.

„Privatus apsilankymas. Jokio pareiškimo“, – parašė L.Aliot, žinute atsakydamas į klausimą, ar M.Le Pen pabendraus su dangoraižio vestibiulyje lūkuriuojančiais žurnalistais.

Nors po D.Trumpo pergalės lapkričio 8 dieną vykusiuose rinkimuose policija ėmėsi griežtų saugumo priemonių „Trump Tower“, dangoraižio vestibiulis yra vieša erdvė, ir lankytojams leidžiama netrukdomai vaikščioti po ten įsikūrusias suvenyrų parduotuves bei kavines.


Šiame straipsnyje: Marine Le PenTrump Towervizitas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių