Prancūzijos prezidentas pasmerkė N. Maduro diktatūrą Venesueloje

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) antradienį apkaltino Venesuelos vadovą Nicolą Maduro (Nikolą Madurą), kad šis siekia savo šalyje įtvirtinti „diktatūrą“.

N.Maduro iniciatyva šalyje buvo įsteigta nauja Konstitucinė asamblėja, į kurią po prieštaringai vertinamų rinkimų pateko gausybė jo šalininkų, be to, buvo smarkiai suvaržytos žiniasklaidos laisvės ir iš pareigų atleista generalinė prokurorė.

Per šalį krečiančius protestus, nukreiptus prieš N.Maduro valdžią, šįmet jau žuvo 125 žmonės.

„Diktatūra bando išsilaikyti nepaisant precedento neturinčių humanitarinių padarinių“, – sakė E.Macronas maždaug 200 Paryžiuje susirinkusių Prancūzijos ambasadorių.

Mažiau nei keturis mėnesius prezidento poste dirbančiam E.Macronui tai buvo pirma reikšminga kalba užsienio politikos tema.

28-as valstybes vienijanti Europos Sąjunga kol kas nepaskelbė sankcijų Venesuelos vyriausybei, tačiau nepripažįsta naujos Konstitucinės asamblėjos teisėtumo ir yra įspėjusi, jog neatmeta galimybės imtis baudžiamųjų priemonių.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) anksčiau taip pat pasmerkė N.Maduro „diktatūrą“ ir net pareiškė neatmetantis „karinio varianto“ sprendžiant krizę Venesueloje.

Praėjusią savaitę Vašingtonas paskelbė naujas sankcijas Venesuelai, uždrausdamas šalies bankams vykdyti bet kokius naujus finansinius sandorius su Karakaso vyriausybe arba valstybine naftos milžine PDVSA.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Realybė

Realybė portretas
Prancūzijos prezidentas nori eilinį kartą JAV demokratams ir karo vanagams pabučiuoti į užpakalį. JAV interesas Venesueloje aftkuria jankiai nori gauti veltui.

Aisku kad Maduro yra diktatorius,

Aisku kad Maduro yra diktatorius, portretas
juk Venesuela turi didziausius zinomus naftos telkinius. Didesnius nei Saudo Arabijos. Jei Venesuelos exportas butu salotos, Maduro butu demokratas is kurio pavyzdi reik imt.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių