Prancūzijos prezidentas abejoja, ar sutikti V. Putiną Paryžiuje

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) svarsto ar verta susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu Paryžiuje kitą savaitę, Kremliui JT Saugumo Taryboje blokavus prancūzų siūlytą JT rezoliuciją, kuria reikalauta nutraukti Alepo bombardavimą Sirijoje.

Spalio 19 dieną numatytas V.Putino vizitas Paryžiuje, kur netoli Eiffelio ( Eifelio) bokšto bus atidaryta nauja Ortodoksų cerkvė.

Sekmadienį F.Hollande'as, žemės deginimo politiką Alepo mieste Sirijoje pavadinęs karo nusikaltimu, paliko atvirą klausimą, ar reikėtų sutikti V.Putiną.

„Uždaviau sau klausimą – ar tai naudinga, ar tai būtina? Gal taip būtų galima paspausti? Ar galime mes jį priversti liautis darius tai, ką jis daro su Sirijos režimu?“ – kalėjo F.Holandas Prancūzijos TMC kanalui.

Tuo tarpu Kremlius tvirtina, kad pasiruošimas V.Putino vizitui tęsiasi.

„Esama planų kalbėtis Eliziejaus rūmuose (Prancūzijos prezidentūroje), taip pat V.Putinas dalyvaus atidarant dvasinį Rusijos centrą“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas ir dar pridūrė, kad Paryžius nėra informavęs Maskvos, jog keistųsi planai.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Marcas Ayrault (Žanas Markas Airo) pirmadienį radijui „France Inter“ sakė, kad F.Hollande'as nuspręs, ar susitkti su V.Putinu, „atsižvelgdamas į padėtį Alepe ir Sirijoje“.

„Jeigu prezidentas nuspręs, kad Rusijos prezidentas atvyksta, nebus malonių žodžių, o bus kalbama tiesa“, – sakė J.-M.Ayrault, vadindamas Sirijos ir Rusijos atliekamus bombardavimus Alepe „dovana teroristams“.

Vis dėlto, pasak ministro, Rusija lieka Prancūzijos „partnerė“, tad gali būti kalbama apie mėginimą išspręsti beveik trejus metus nerimstantį konfliktą Ukrainos rytuose.

Rusija šeštadienį vetavo Jungtinių Tautų rezoliucijos projektą, kuriame reikalaujama nedelsiant nutraukti Alepo bombardavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
nenori,tai tegu nesusitinka,tegu ir toliau žūsta prancūzai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių