Prancūzijos premjeras: ES privalo apriboti migrantų skaičių

  • Teksto dydis:

Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas (Manuelis Valsas) antradienį paragino Europos Sąjungą apriboti į Bendriją įleidžiamų migrantų skaičių, po teroro atakų Paryžiuje smarkiai sustiprėjus būgštavimams dėl saugumo.

„Europa privalo pasakyti, kad ji nebegali priimti tiek daug migrantų, tai neįmanoma“, - sakė vyriausybės vadovas per pietus su užsienio žiniasklaidos priemonių atstovais.

M.Vallso kalbos ištraukas paskelbė Vokietijos dienraštis „Suddeutsche Zeitung“.

„Europos Sąjungos išorės sienų kontrolė yra nepaprastai svarbi ES ateičiai. Jei to nepadarysime, žmonės pasakys: „Gana, Europa!“, - sakė premjeras.

Europa ne vieną mėnesį ieško būdų, kaip spręsti ją užklupusią rimčiausią migrantų krizę nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Tačiau nerimą dėl saugumo smarkiai sustiprino šį mėnesį Paryžiuje „Islamo valstybės“ džihadistų surengti kruvini išpuoliai, nusinešę 130 žmonių gyvybių. Tai buvo daugiausiai aukų pareikalavusios tokio pobūdžio atakos Prancūzijos teritorijoje.

„Europa privalo rasti būdus užtikrinti, kad su migrantais būtų tvarkomasi šalyse, kurios yra Sirijos kaimynės. Priešingu atveju kils pavojus Europos galimybėms efektyviai kontroliuoti savo sienas“, - sakė M.Vallsas.

Europos Komisija antradienį priėmė teisines gaires dėl finansinės pagalbos skyrimo Turkijai, kurios ji prašo, kad galėtų pasirūpinti milijonais į šalį atvykstančių pabėgėlių iš Sirijos.

Tačiau šaltiniai sakė, kad gali būti sudėtinga rasti 3 mlrd. eurų, kurių nori Ankara.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
jau atsikvošėjo migrantų geradariai, seniai laikas.

Jurgis

Jurgis portretas
Kai musulmonai jums šiknas pakaso tada pradedat blaiviai mastyti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių