Prancūzijos parlamentas pritarė nepaprastosios padėties pratęsimui

  • Teksto dydis:

Prancūzijos parlamentas antradienį nubalsavo pratęsti dar trims mėnesiams – iki gegužės 26 dienos – nepaprastąją padėtį, paskelbtą šalyje po lapkričio 13-osios teroro atakų Paryžiuje, o vyriausybė perspėja, kad išpuolių grėsmė išlieka didelė.

Nacionalinės Asamblėjos deputatai uždegė žalią šviesą šiam sprendimui 212 balsų prieš 31, trims įstatymų leidėjams susilaikius. Parlamento aukštieji rūmai – Senatas – už nepaprastosios padėties pratęsimą nubalsavo vasario 9 dieną.

Prancūzijoje nepaprastoji padėtis buvo paskelbta po to, kai grupė džihadistų lapkričio 13-ąją surengė atakas keliose sostinės vietose ir nužudė 130 žmonių, o dar šimtus sužeidė.

Vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as (Bernaras Kazenevas) sakė, kad teroristinių išpuolių grėsmė „niekada nebuvo didesnė“, pabrėždamas, kad „betarpiškas pavojus neišnyko“.

Nepaprastoji padėtis leidžia vidaus reikalų ministrui skirti namų areštą bet kuriam asmeniui, kurio elgesys laikomas keliančiu „grėsmę saugumui ir viešajai tvarkai“, taip pat nurodyti atlikti kratas įtariamųjų namuose be teismo leidimo.

Europos Taryba išreiškė susirūpinimą dėl „kai kurių piktnaudžiavimų“, esą įvykdytų policijos pareigūnų per intensyvius reidus. Ši tarpvyriausybinė organizacija taip pat pažymėjo, kad nepaprastoji padėtis padidino musulmonų „stigmatizavimą“ Prancūzijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių