Prancūzijos Katalikų Bažnyčia prašo pedofilijos aukų atleidimo

  • Teksto dydis:

Prancūzijos vyskupai pirmadienį paprašė atleidimo už Katalikų Bažnyčios „kaltą tylą“, praėjus keliems mėnesiams po pranešimų kunigų vykdytą vaikų lytinį išnaudojimą.

Prancūzijos Bažnyčią sukrėtė kaltinimai, kad Liono arkivyskupas Philippe’as Barbarinas (Filipas Barbarenas) dangstė priekabiavimą prie skautų ir nenušalino vieno kunigo, kai prieš ketvirtį amžiaus sužinojo, kad šis seksualiai priekabiavo prie berniukų.

Šis skandalas buvo didžiausias, sukrėtęs Prancūzijos Bažnyčią nuo 2001 metų, kai vienam vyskupui buvo skirta trijų mėnesių įkalinimo bausmė, nes jis neinformavo pareigūnų apie pedofilą kunigą.

Ph.Barbarinas tvirtina esąs nekaltas ir vis dar užima savo postą, bet jo, vieno iš draugiškiausių žiniasklaidai Prancūzijos Katalikų Bažnyčios atstovų, įvaizdis dėl skandalo gerokai pašlijo.

Per „valandėlę maldai ir atgailai“, vykstant vyskupų rudeninei konferencijai pietvakariniame piligriminiame Lurdo mieste, Paryžiaus arkivyskupas Andre Vingt-Trois (Andrė Ven-Trua) pirmadienį maldininkams sakė, kad Bažnyčiai nepavyko atlikti savo pareigos prievartavimo aukoms.

„Mums trūko gailestingumo... neišklausėme aukų taip, kaip jos tikėjosi iš mūsų; mums trūko drąsos imtis reikiamų priemonių“, – sakė arkivyskupas.

Daugiau pranešimų apie prievartą

Reaguodama į skandalą, Prancūzijos Bažnyčios valdžia balandį paskelbė apie priemones, kurių ėmėsi. Viena iš jų – slapto elektroninio pašto adreso sukūrimas, skirtas aukoms pranešti apie priekabiavimo atvejus.

Per pastaruosius šešis mėnesius buvo gauta apie 100 elektroninių laiškų. Kai kuriuose jų buvo rašoma apie prievartos atvejus, vykusius net 7-ajame dešimtmetyje.

Monsinjoras Lucas Crepy (Liukas Krepi), grupės, su pedofilija kovojančios grupės vadovas, per pamokslą sakė, kad Bažnyčia „turėjo turėti drąsos pasipriešinti nuodėmės skandalams“.

„Turėjome nutraukti tą Bažnyčios ir platesnės visuomenės kaltą tylą, kuri tęsėsi pernelyg ilgai, ir išgirsti aukų kančią. Pedofilijos atvejai – sunkūs nusikaltimai – nuplėšia vaikų ir jaunų žmonių nekaltumą ir orumą“, – sakė jis.

„Privalome turėti drąsos imtis visų įmanomų priemonių, kad Bažnyčia taptų saugia vieta“, – pridūrė L.Crepy.

Ph.Barbarinas sakė, kad jis buvo susitikęs su prievartos aukomis per konferenciją Lurde.

„Kaskart, kai kalbuosi su jais, būnu giliai sujaudintas... ir klausiu savęs, kaip tokios žaizdos gali būti išgydytos. Mums reikia jų pagalbos. Daugelis sutinka kalbėti“, – sakė jis.

Tačiau prievartos aukų grupė, atskleidusi skandalą, kuris vos nenuvertė iš posto Ph.Barbarino, nurodė, kad tebelaukia konkretesnių priemonių.

„Maldos laikas ir vietų, skirtų išklausyti aukoms, sukūrimas potencialiai yra geras dalykas, bet jeigu pati Bažnyčia nelinkusi viso to palaikyti, šito nepakanka“, – sakė minėtos grupės pirmininkas Francois Devaux (Fransua Devo).



NAUJAUSI KOMENTARAI

b

b portretas
kada baigsite šita nesąmone pusti nusibodo jūsų visas bajeris nieko kiti nemato o tik purvina kunigus purvina katalikus ir proteguoja propogandos veiksmus prieš bažnyčios kunigus ir t t , kiek šito laiko yra aplink mūsų lietuva išraizgyta šitokio blogio nėra žodžio ,gana imkite dirbkim savo kiemo švara bet ne kontuzinkim bajerio posmo citadėlėm, grynas blefas ,gėda turėk ta fokusa rašydamas ...,.,

na kada visi pederastai -pedofilai ses y cype

na  kada  visi  pederastai  -pedofilai  ses  y  cype portretas
minimum po 15 metu ....tuomet galima bus pagalvot ir apie katalikiska atleidima
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių