Prancūzijos eksprezidentas N. Sarkozy savo partiją pervadino respublikonais

  • Teksto dydis:

Buvęs Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi) penktadienį paskelbė, kad opozicinė partija UMP nuo šiol vadinsis Respublikonų partija, šiam dešiniajam judėjimui siekiant pagerinti savo įvaizdį prieš 2017 metų prezidento rinkimus.

83 proc. UMP narių balsavo už sprendimą pakeisti partijos pavadinimą, rodo jos vadovybės paskelbti rezultatai.

„Respublikonai – ne vien naujas partijos pavadinimas. Tai vienijantis šūkis visiems, kurie susikrimtę, matydami, kaip respublika išgyvena nuosmukį diena po dienos, ir kurie nori sustabdyti tą nuosmukį“, – N.Sarkozy rašo pranešime, kuris buvo paskelbtas naujame partijos tinklalapyje republicains.fr.

N.Sarkozy grįžo į didžiąją politiką praėjusiais metais ir, kaip tikimasi, mėgins grįžti į prezidento postą 2017-aisiais.

59 metų politikas, kuris buvo itin nepopuliarus, kai pralaimėjo rinkimus Francois Hollande'ui (Fransua Holandui) 2012-aisiais, dabar uoliai stengiasi pagerinti savo partijos įvaizdį po įnirtingų vidaus rietenų dėl vadovavimo ir finansavimo skandalų.

Nors plačiai reklamuojamą N.Sarkozy sugrįžimą temdė teisiniai rūpesčiai, taip pat ir tyrimas dėl korupcijos, jo partija per vietos valdžios rinkimus praėjusį mėnesį pasirodė daug geriau negu valdantieji socialistai.

Pernai liepą N.Sarkozy buvo apkaltintas korupcija, piktnaudžiavimu įtaka bei teisinio slaptumo pažeidimu ir tapo pirmuoju valstybės vadovu, sulaikytu apklausai.

Dešiniųjų lyderis N.Sarkozy buvo sulaikytas policijos nuovadoje viename Paryžiaus priemiestyje, ryšium su įtariamu bandymu neteisėtai paveikti teismo procesą vienoje iš daugybės spalvingų korupcijos bylų, kuriose jis buvo įtariamas.

Jis neigė ką nors bloga daręs.

Balsavime internetu dalyvavo tik 46 proc. UMP narių, arba 97 440, rodo rezultatai.

Šeštadienį Paryžiuje vyks šios partijos suvažiavimas, kuriame baigiamąją kalbą sakys N.Sarkozy.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių