Prancūzijoje Wi-Fi tinklą IS akronimu pavadinęs jaunuolis gavo lygtinę bausmę

  • Teksto dydis:

Prancūzijos teismas skyrė lygtinę trijų mėnesių įkalinimo bausmę vienam paaugliui, suteikusiam belaidžio interneto ryšio tinklui savo namuose su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS) susijusį pavadinimą, penktadienį pranešė jo advokatas.

„Nebuvo terorizmo palaikymo! Tebuvo vienintelis žodis „Daesh21“, – aiškino teisininkas Karima Manhouli (Karima Manhulis) ir pridūrė, kad apskųs jo klientui paskelbtą apkaltinamąją nutartį.

„Daesh“ yra plačiai vartojamas arabiškas IS akronimas.

„Tai buvo kvailas jauno, 18 metų, žmogaus poelgis – jis netgi negali paaiškinti, kodėl tai padarė“, – pridūrė advokatas.

Šią bylą ėmėsi svarstyti rytinio Dižono miesto teismas, kai vienas kaimynas liepą pamatė minėtą pavadinimą prieinamų Wi-Fi tinklų sąraše ir kreipėsi į policiją.

„Buvo atliktas tyrimas ir kratos, bet nieko nerasta. Nėra nieko, kas liudytų, kad (mano klientas) palaikytų šią (džihadistų) ideologiją. Priešingai – jis uoliai ją neigia“, – aiškino K.Manhouli.

Teismas skyrė jaunuoliui lygtinę įkalinimo bausmę, kai jis atmetė pasiūlymą atlikti 100 valandų viešųjų darbų.

Advokatas nurodė, kad nuo 2015-ųjų sausio, kai pareigūnams buvo nurodyta paspartinta tvarka nagrinėti bylas dėl įtariamo terorizmo palaikymo, teismams buvo pateikta nemažai panašių kaltinimų.

Lapkričio 13-ąją Prancūzija minės koordinuotų atakų Paryžiuje, nusinešusiu 130 žmonių gyvybių, pirmąsias metines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerasytojas

Nerasytojas portretas
Rasineti bile ka nereikia.! Labai jau aktyvus rasinetojai pas mus jaunimas,nes neturi rimto uzsiemimo!ypach aktyvi penktoji kolona- vatnykai rodantys didele meile agresoriui putinui.

Demokratija

Demokratija portretas
Štai taip veikia mūsų galinga demokratija. Kaip ir Selas su viduriniu pirštu. Greitai ir pirstelt arabiškai bus nusikaltimas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių