Prancūzijoje skelbia streiką ir atominių elektrinių darbuotojai

  • Teksto dydis:

Prancūzijai ketvirtadienį gresia nauji streikai po to, kai atominių elektrinių darbuotojai nubalsavo už prisijungimą prie protestų dėl planuojamų darbo rinkos reformų.

Dėl šių protestų šalies valdžia buvo priversta pradėti naudoti strategines degalų atsargas po to, kai protestuotojai užblokavo naftos perdirbimo įmones.

Dėl susidariusios situacijos auga spaudimas Prancūzijos vyriausybei imtis priemonių, nes likus dviem savaitėms ir Europos futbolo čempionato eilės degalinėse ilgėja su kiekviena diena.

Prancūzijos ministras pirmininkas Manuelis Vallsas (Manuelis Valsas) perspėjo CGT profsąjungą, kuri vadovauja naftos perdirbimo įmonių ir degalų saugyklų blokada, jog „ne ji kuria įstatymus Prancūzijoje“.

Prieš vyriausybės planus kovojanti profsąjunga CGT ketvirtadienį paragino išplėsti protestus įtraukiant į juos ir atominių elektrinių, tiekiančių 75 proc. šalyje sunaudojamos elektros energijos, darbuotojus.

Profsąjunga pranešė trečiadienio vakarą, kad 16 iš devyniolikos Prancūzijoje veikiančių atominių elektrinių darbuotojau nubalsavo už prisijungimą prie protestų. Ji taip pat ragina rengti demonstracijas didžiuosiuose šalies miestuose.

Valdžios planuojamomis reformomis siekiama liberalizuoti itin griežtas Prancūzijos darbo rinkos sąlygas, kad būtų paprasčiau samdyti ir atleisti žmones. Tačiau jų priešininkai sako, kad jos labiau naudingos verslui ir vargiai padės spręsti maždaug 10 proc. siekiančio nedarbo problemą.

Prancūzija turi degalų atsargų keturiems mėnesiams, ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) per vyriausybės posėdį pareiškė, kad „bus daroma viskas, kad Prancūzijos žmonės ir ekonomika būtų aprūpinti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių