Prancūzijoje migrantai evakuojami iš „Džiunglių“

  • Teksto dydis:

Migrantai, tempiantys lagaminus ir daiktų ryšulius, pirmadienį pradėjo trauktis iš „Džiunglėmis“ pramintos stovyklos Prancūzijos šiauriniame Kalė uostamiestį, ruošiantis nugriauti šią neteisėtą kompleksą, tapusį starto aikštele atvykėliams, mėginantiems prasmukti į Didžiąją Britaniją.

Migrantai, tempiantys lagaminus ir daiktų ryšulius, pirmadienį pradėjo trauktis iš „Džiunglėmis“ pramintos stovyklos Prancūzijos šiauriniame Kalė uostamiestį, ruošiantis nugriauti šią neteisėtą kompleksą, tapusį starto aikštele atvykėliams, mėginantiems prasmukti į Didžiąją Britaniją.

Grupė migrantų iš Sudano ir Eritrėjos, daugiausiai vyrų, prieš prašvintant laukė prie sandėlio angaro, kuriame 6–8 tūkst. stovyklos gyventojų bus suskirstyti į grupes ir išvežioti autobusais į apgyvendinimo centrus visoje Prancūzijoje.

Pirmasis autobusas, į kurį buvo įsodinta 50 sudaniečių, išvažiavo apie 8 val. 45 min. vietos (9 val. 45 min. Lietuvos) laiku, išvažiavo į Burgundijos regioną šalies vidurio rytinėje dalyje.

Planuojama, kad evakuacija truks tris dienas, o po to šis didžiulis palapinių ir improvizuotų namelių miestelis – vienas didžiausių Europoje – bus likviduotas.

„Labai džiaugiuosi – „Džiunglių“ man jau gana“, – sakė 25 metų sudanietis, vardu Abbasas (Abasas), šaltą dieną vilkėjęs paltą ir vilnonę kepurę.

„Daug žmonių nenori išvykti. Vėliau gali kilti rūpesčių. Štai kodėl išėjau pirmas“, – aiškino jis.

Migrantų stovykla, įsikūrusi vienoje dykynėje šalia Kalė uosto, tapo Europos nesugebėjimo išspręsti didžiausią migracijos krizę Senajame žemyne nuo Antrojo pasaulinio karo simboliu.

Pagalbos agentūros perspėjo, kad kai kurie migrantai gali priešintis perkėlimui, o daugiau kaip 1,2 tūkst. policininkų buvo sutelkti prie „Džiunglių“, kad užkirstų kelią bet kokiems neramumams.

Sekmadienio vakarą policija keliskart panaudojo ašarines dujas, vaikydami protestuotojus.

Kai pareigūnai kovą nugriovė palapines šio komplekso pietinėje dalyje, buvo kilusios riaušės.

25 metų Bashiras (Baširas), irgi atvykęs iš Sudano, eilėje laukė nuo 4 val. (5 val.), keturioms valandos prieš autobusų stotimi paverstam angarui atveriant duris.

„Bet kur Prancūzijoje būtų geriau negu „Džiunglėse“, – šypsodamasis sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šulcas

šulcas portretas
įdomu kur padės tuos kurie iš prievartavo vertėją?ar bent surado juos?mūsų žiniasklaida kažkodėl apie tai neskelbia

Nisupratau

Nisupratau portretas
Aš apšalęs... Pas tuos "pabėgelius" viskas NAUJA - rūbai, batai, kuprinės... Protu nesuvokiama iš kur jie visą tai gavo ir ką jie visą laiką valgė??? Mano kaimynas praradęs darbą iškart į skolas sėdo ir jau planuoja parduoti butą bei važiuoti į Švediją miško kirsti, o čia... Aš nors dirbu, bet tiek ilgai atostogauti Prancūzijoj su palapine negaliu sau leisti. Ir šiaip, žmona pastviai ėda, kad vis pinigų kam nors trūksta. Kuom tai baigsis?

Šaunu

Šaunu portretas
Kad ardo ekonominių parazitų lizdą.Prisidengdami karu atvyko nedirbti ir paalpas gauti.Kodėlpav.Latvijojnepasilieka_pašalpos nepatinka....permažai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių