Prancūzijoje ir Šveicarijoje per antiteroristinius reidus suimta 10 įtariamųjų

  • Teksto dydis:

Prancūzijoje ir Šveicarijoje antradienį per bendrą antiteroristinę operaciją suimta dešimt žmonių, tarp kurių yra šveicaras, siejamas su nepavykusiu prancūzo paauglio išpuoliu peiliu praėjusią vasarą, nurodė tyrimui artimi šaltiniai.

Prancūzijoje suimtas 27 metų vyras iš Šveicarijos turėjo ryšių su keturiolikmečiu prancūzu, kuris „ruošėsi išpuoliui“, sakė vienas šaltinių.

Pasak jų, paauglys suimtas Paryžiaus regione birželio 20 dieną; kaltinimus jam pateikė kovos su terorizmu teisėjas.

Socialiniuose tinkluose rasta ištikimybę „Islamo valstybei“ prisiekiančio nepilnamečio nuotrauka.

Teismo šaltinis sako, kad šveicaras „ypač aktyviai veikė socialiniuose tinkluose..., turėjo kontaktų su Prancūzijoje gyvenančiais asmenimis, su kuriais kalbėjosi apie smurtinius veiksmus“.

Pietų Prancūzijoje ir Paryžiaus regione suimti devyni įtariamieji, jų amžius tarp 18 ir 65 metų, sakė šaltiniai, pasak kurių, dauguma jų buvo žinomi tarnyboms.

Įtariamieji keitėsi „nerimą keliančiomis žinutėmis“ šifruoto susirašinėjimo programėle „Telegram“, sakė šaltiniai, dar nurodę, kad tyrėjai siekia „nustatyti, ką rezgė šie asmenys“.

23 metų moteris iš Kolumbijos suimta Šveicarijoje; tarp suimtų Prancūzijoje yra du broliai – žinoma, kad jie buvo radikalizuoti, sakė šaltiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių