Prancūzija: su „Islamo valstybe“ kovojančią koaliciją reikia stiprinti

  • Teksto dydis:

Irakui ir Sirijoje gresia dar didesnis susiskaldymas, jeigu tarptautinės pastangos prieš grupuotės „Islamo valstybė“ kovotojus nebus nedelsiant stiprinamos, perspėjo Prancūzija antradienį.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurent'as Fabiusas (Loranas Fabijusas), kalbėdamas prieš birželio 2 dieną Paryžiuje rengiamą kovojančiųjų su „Islamo valstybe“ šalių ministrų susitikimą, dar pasakė, kad Irako vyriausybė nesilaiko savo įsipareigojimų partneriams atstovauti visų visuomenės sektorių interesams.

Anot jo, Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas (Bašaras Asadas) prarado savo šalies kontrolę, ir būtina kuo greičiau rasti politinį sprendimą tarp jo vyriausybės ir opozicijos, kad būtų „išgelbėta Sirija“.

„Irake, panašiai kaip Sirijoje, tarptautinę mobilizaciją reikia stiprinti labai greitai, arba susilauksime vienos ar kitos šalies padalijimo, jei ne abiejų, vėl žudynės, vėl pražūtingos pasekmės“, – sakė L.Fabiusas įstatymų leidėjams.

Paryžiuje rengiamame susitikime, kuriame dalyvaus daugiau kaip 20 valstybių užsienio reikalų ministrai, tarp jų ir JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris), bus siekiama suderinti strategiją, kad vėl nebūtų nuostolių, kaip anksčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių