Prancūzija ragina sudaryti Ukrainos taikos gairių žemėlapį

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) ketvirtadienį paragino visas Ukrainos konflikto sprendimo ieškančias šalis sudaryti kelio gairių žemėlapį šiam konfliktui išspręsti.

Jo numanomas tikslas – padėti Ukrainai atgauti savo sienos su Rusija kontrolę, pridūrė jis.

Tokį pranešimą Prancūzijos prezidentūra paskelbė po F. Hollande'o ir Ukrainos vadovo Petro Porošenkos pokalbio telefonu.

Trečiadienį F. Hollande'as telefonu kalbėjosi su Vokietijos kanclere Angela Merkel ir Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu apie viršūnių susitikimo Ukrainos klausimu organizavimą.

F. Hollande'as norėtų, kad visos suinteresuotos šalys sudarytų nuoseklų „kelio gairių žemėlapį“, kuriame būtų aiškiai nurodyti žingsniai „Ukrainos sienos su Rusija kontrolės atstatymui“, nurodoma ketvirtadienį paskelbtame prezidentūros pranešime.

Maskvos ir Kijevo santykius yra ištikusi krizė dėl 2014 metais Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos ir jos paramos rytų Ukrainoje nerimstančiam separatistiniam konfliktui, kuris jau nusinešė beveik 10 tūkst. gyvybių.

Prancūzija neatsisako planų organizuoti viršūnių susitikimą, nepaisant tarp jos ir Rusijos padidėjusios įtampos, prezidentui V. Putinui atšaukus kitą savaitę planuotą vizitą Paryžiuje.

Pasak Prancūzijos, vizitas buvo atšauktas, kai F. Hollande'as primygtinai pareikalavo, kad viešėdamas Paryžiuje V. Putinas susitiktų su juo deryboms dėl Sirijos, kurioje Maskva teikia karinę paramą prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimui.

Sekmadienį F. Hollande'as apkaltino Sirijos pajėgas, kad jos su Rusijos pagalba daro karo nusikaltimus Alepo mieste.

V. Putinas trečiadienį interviu prancūzų televizijai šiuos kaltinimus karo nusikaltimais pavadino „retorika“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
jau ten viskas senai padaryta,bet kol amerika kyr6ija ir palaiko karo partij1,ten nieko nebus ir bijau,kad putinas neva=iuos kalb4tis su tais klap2iukais,nes tai yra tik tu62ios kalbos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių