Prancūzija palinkėjo Ukrainos konflikto šalims drąsos nesutarimams įveikti

  • Teksto dydis:

Konflikto Ukrainoje šalys turi išnagrinėti visus Minsko susitarimų punktus, pareiškė penktadienį Prancūzijos ambasadorius Jungtinėse Tautose François Delattre'as (Fransua Delatras).

„Reikia parodyti drąsos nagrinėjant visus politinius Minsko susitarimų punktus. Sureguliavimas įmanomas, jeigu šalys to panorės“, – pareiškė jis JT Saugumo Tarybos posėdyje.

F.Delattre'as įtikinėjo Rusiją pasiekti, kad Ukrainos rytuose veikiantys separatistai vykdytų Minske prisiimtus įsipareigojimus.

Jis taip pat paragino paleisti į laisvę Ukrainos lakūnę Nadiją Savčenko.

„Pirmiausia, turima omenyje įkaitų ir neteisėtai laikomų asmenų paleidimas. Minsko susitarimuose numatytas jų paleidimas ir mainai pagal principą „visi į visus“. Todėl mes raginame Rusija nebelaikyti tų, kuriuos jie neteisėtai laiko savo teritorijoje, taip pat ir Nadiją Savčenko“, – nurodė jis savo kalboje JT Saugumo Tarybos posėdyje.

Panašių raginimų pateikė ir kitų Vakarų valstybių atstovai.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojePrancūzijaFrancois DelattreMinsko susitarimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

koks kilnumas

koks kilnumas portretas
tų bekiaušių "mistralių", koks puikus palinkėjimas, kuris nieko nekainuoja, linkiu, kad ruskiai įkeltų koją į prancūziją nors keliems mėnesiams su visa savo santvarka, tuomet tie varlių ėdikai uždainuotų kitaip.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių