Prancūzija: dėl Irano gilėja skilimas su JAV

  • Teksto dydis:

Transatlantinis skilimas gilėja po Donaldo Trumpo sprendimo pasitraukti iš Irano branduolinio susitarimo.

Europos lyderiai vis garsiau ragina nebūti „Amerikos vasalais“ ir duoti atkirtį Vašingtonui, jei jis mėgins sankcijas taikyti Europos bendrovėms, norinčioms išsaugoti verslą Irane.

„Kas norime būti? Vasalai, aklai paklūstantys tam, ką liepia amerikiečiai? Norime, kad Jungtinės Valstijos būtų planetos ekonominis policininkas? Ar norime, kad mes, europiečiai, gintume savo ekonominius interesus ir puoselėtume santykius su Iranu pagal strateginį susitarimą?“, – sakė Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė, kad pasaulio laukia sunkūs laikai, jeigu bet kuri šalis ims vos panorėjusi laužyti savo įsipareigojimus, bet ramino, kad D. Trumpo sprendimas dar nėra priežastis abejoti transatlantinių ryšių tvirtumu.

Plačiau apie tai – Vykinto Pugačiausko reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

;,,,,,,,,

;,,,,,,,, portretas
Dvi velniu melo blogio valstybės

pranas

pranas portretas
jokio skilimo nera ir tai shigonu taboro paistai ....is kavos drumzliu...

Realybė

Realybė portretas
JAV yra melagiai ir agresorįiai. Jų duotas žodis arba sudaryta su jais sutartis yra niekinės. Kadangi jie lengvai nutraukia sutartys, laužo duotą žodį vardan savo finansinių interesų. Jiem nusispjauti į žmogaus teises bei demokratiją kai mato naudą sau. Jie net įdarbina teroristus savo tikslams pasiekti. Tad jiems jokią moralė bei sąžinė neegzistuoja. Nei vienos sutarties jankiai nesilaikė. Tam pvz. pakanka. Tai pasitraukimas iš pasaulinės ekologinės sutarties, su Iranu sutartis, dėl branduolinių ginklų mažinimo ir t.t. Jie vadovaujasi melu tam kad dominuotu doleris ir jie galėtu kontrolioti bei valdyti visą pasaulį. Tik vasalai gali padlaižiauti JAV, kurie neturi savygarbos bei yra nuo jų priklausomi.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių