Prancūzai vilioja britų bankus: ,,Pavargai nuo rūko? Paragauk varlių!“

Londone įsikūrę tarptautiniai bankai rengiasi jau kitais metais perkelti dalį savo operacijų į kitas šalis, teigia įtakingas bankų atstovas. Bankai sunerimę, ar galės siūlyti paslaugas visoje Europoje po to, kai Britanija paliks Europos Sąjungą, todėl ieško atsarginių variantų. Tuo tarpu Paryžiaus verslo rajonas La Defense vilioja Londone įsikūrusius kolegas nauja kampanija „Pavargai nuo rūko? Paragauk varlių!“ („Tired of fog? Try the frogs!“).

Tradiciniai sąmojai apie rūką britų salose ir prancūzų varles įkvėpė kampaniją, kurios plakatai pasirodė ir Paryžiaus, ir Londono oro uostuose, traukinių stotyse. Bankininkai sunerimę, kad Londonas praras finansų sostinės pozicijas, dėl kurios varžėsi tik su Niujorku. Talentai, turtas ir pinigai pradės plaukti svetur, o prancūzai pasirengę jiems nutiesti mėlynos, baltos ir raudonos spalvos kilimą.

„Brexit“ – labai rimtas dalykas ir Londonui, ir Paryžiui, bet savo kampanijai pasirinkome lengvabūdišką, ironišką toną, pabrėžiame senus, labai senus prancūzų ir anglų ryšius. Šimtmečius trunka mūsų lyg ir draugiška konkurencija. Mums patinka vieniem kitus erzinti. Prigijo štampai, bet štampai – tai ne realybė, ryšiai stiprūs ir tikrai draugiški“, – sako vadybos bendrovės „Defacto“ vadovė Marie Cecile Guillaume.

Londonas gali džiaugtis 41 procentu pasaulio valiutos apyvartos, gerokai daugiau negu artimiausias konkurentas Niujorkas. Paryžiaus užsienio valiutos apyvartos apimtis nepalyginti mažesnė – 3 procentai. Londonas – absoliutus draudimo rinkos lyderis Europoje. Paryžius tikisi privilioti mažesnėmis nuomos kainomis, patogiu viešuoju transportu.

„Paryžius turi La Defense, didžiausią Europoje verslo rajoną, daug labai modernių, kokybiškų biurų. Jau dabar galime pasiūlyti 300 tūkst. kvadratinių metrų, kur galės kurtis iš Anglijos atvykstantys darbuotojai“, – tikina vadybos bendrovės „Defacto“ vadovė.

Vasarą Prancūzijos vyriausybė dar suteikė mokesčių lengvatų atvykėliams, tikėdamasi naudos iš „Brexit“. Bet  yra ir kitų šalių, kur darbo rinka ir mokesčiai yra lankstesni.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Džin tonikas yra superinis geralas ir rūkytos varlės irgi skanu, bet rūkytas ungurys yra pats skaniausias ėdalas Pasaulyje !. Beje jau yra ungurių fermos !.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių