Pranciškonų ordinas dėl machinacijų atsidūrė ant bankroto slenksčio

  • Teksto dydis:

Pranciškonų ordinas, įkurtas turto išsižadėti raginusio Šv.Pranciškaus Asyžiečio, pakliuvo į sunkią finansinę padėtį, kai buvo atskleista didžiulio masto sukčiavimo schema, ir dabar prašo pagalbos.

Kaip rašo Italijos savaitraštis „Panorama“, jau 800 metų gyvuojantis ordinas investavo dešimtis milijonų eurų į įtartinas bendroves, kurių abejotiną veiklą dabar tiria Šveicarija.

Italijos žiniasklaida taip pat reiškė abejones dėl ordino gebėjimo protingai valdyti savo finansus, kai pranciškonai išleido milijonus eurų renovuodami jiems Romoje priklausantį prabangų viešbutį „Il Cantico“.

Retame atvirame laiške ordinui vadovaujantis amerikietis Michaelas Perry (Maiklas Peris) pripažino, kad padėtis yra „grėsminga“.

„Generalinė kurija atsidūrė grėsmingoje – pabrėžiu, grėsmingoje – finansinėje padėtyje, su reikšminga skolų našta“, – rašo jis.

„Reikalas susijęs su mūsų finansiniu stabilumu ir ordino paveldu“, – M.Perry pažymėjo laiške, kuriame taip pat prašo „visų provincijų ir pavaldžių“ subjektų finansinės pagalbos.

„Svarbiausias mūsų uždavinys yra ir liks (pastangos) nustatyti to, kas nutiko pobūdį, mastą ir poveikį, tačiau taip pat pripažįstame reikšmingą vaidmenį, kurį išoriniai veikėjai, Ordinui nepriklausantys žmonės, atliko sukeldami šią grėsmingą padėtį“, – pridūrė pranciškonų lyderis.

Laiške taip pat minimas tyrimas, pradėtas rugsėjį dėl finansinių nuo 2003 metų vykdytų operacijų. Už jas atsakingas ordino ekonomas jau yra atstatydintas.

Pranciškonų ordinas šiuo metu veikia 110 šalių ir turi 13,6 tūkst. narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
o gal reiktu eit padirbet ,o ne ant zmoniu sprando jot ir augint lasinius.ka baisiausiai sugalvojo zmogus tai religija

taikliai ,cia komentatorius,(e) pasisake tikra tiesa.

taikliai ,cia komentatorius,(e) pasisake tikra tiesa. portretas
pasakysiu tik tiek,kokie vyskupai,tokia yra ir ju aplinka.pagal vyskupa ir kunigai.visi nori ,kad zmogus aukotu daug,bet tegul kunigai pamasto, zmogus kad paaukotu 100lt dirba visa diena,ar net pusantros paros yra jo darbo dienos ikainis.dauguma gyvena is minimuo turi seimas islaikyti.yra geru doru klebonu ,bet tokiu nedaug.

duoda neturto izadus,o svaistosi milijonais,veidmainiai.

duoda neturto izadus,o svaistosi milijonais,veidmainiai. portretas
lietuvoje, irgi kai kurie klebonai,renka aukas bet jas naudoja savo poreikiam tenkinti,kelionems po uzsienius. pasiziurekit ,didiji ketvirtadieni, i krizmos misias, su kokiais dzipais atvaziuoja i katedra klebonai.uz misias ,nustato savo ikainius,nors baznycios kanonai sako auka-stipendija uz misias laisvo stovio.ir ipareigoja kunigus nepasiduoti godumui.ar laikosi gerb.klebonai situ priesaku? laikosi tik dalis,bet ne visi.o ir vyskupai,nesiima jokiu priemoniu klebonu savivalei pazaboti.kokios kainos uz krikstus,uz santuokos laiminima ,kauno baznuyciose.ir.tt.pilnas internetas.betvarke ,ir netvarka .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių