Pradėtas tyrimas dėl Maskvos mero kėdės siekiančio A.Navalno finansavimo iš užsienio

  • Teksto dydis:

Rusijos prokurorai apkaltino Maskvos mero posto siekiantį opozicijos protestų lyderį Aleksejų Navalną gavus lėšų iš užsienio savo rinkimų kampanijai ir taip pažeidus įstatymus.

37 metų A.Navalnas, bebaimis prezidento Vladimiro Putino kritikas, kandidatuoja į Maskvos mero postą, žadėdamas išrauti korupciją, nors praeitą mėnesį jis buvo nuteistas už valstybės turto grobstymą prieštaringai vertinamoje byloje.

„Vienas čekis patvirtino informaciją apie Aleksejaus Navalno finansavimą iš užsienio“, – sakoma generalinės prokuratūros tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Jame teigiama, kad per 300 įvardytų ir anoniminių donorų iš 46 šalių skyrė lėšų A.Navalnui ir jo kampanijos vadovais, naudodamiesi internetinių mokėjimų sistema, kurią valdanti bendrovė įsikūrusi Rusijoje.

Prokurorai nurodė perdavę šią informaciją Vidaus reikalų ministerijai, kuri turės nuspręsti, ar bus keliama baudžiamoji byla.

Šis tyrimas buvo pradėtas paprašius nacionalistui politikui Vladimirui Žirinovskiui, kurio partija taip pat yra iškėlusi kandidatą į sostinės mero postą.

A.Navalno komanda šiuos kaltinimus neigia. Kampanijos organizatorius Vladimiras Ašurkovas sakė naujienų agentūrai „RIA Novosti“, kad pinigus į A.Navalno rinkimų fondą galėjo tik Rusijos piliečiai.

Charizmatiškam A.Navalnui, turinčiam teisininko išsilavinimą, gresia penkeri metai laisvės atėmimo po to,

kai jis praeitą mėnesį buvo nuteistas byloje dėl vieno medienos pardavimo sandorio. Jis buvo netikėtai paleistas iš kalėjimo kitą dieną po nuosprendžio paskelbimo, kad galėtų dalyvauti mero rinkimuose.

Prognozuojama, kad rugsėjo 8-ąją vyksiančius mero, kuris kontroliuoja daugiau nei 50 mlrd. JAV dolerių sostinės biudžetą, rinkimus laimės Kremliaus palaikomas kandidatas Sergejus Sobianinas.

S.Sobianinas atsisakė dalyvauti televizijos debatuose su kitais kandidatais, iš kurių pirmieji vyks pirmadienio vakarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių