„Postimees“: Estijos užsienio reikalų ministre gali tapti diplomatė M. Kaljurand

  • Teksto dydis:

Estijos užsienio reikalų ministerijos generalinio sekretoriaus pavaduotoja Marina Kaljurand, anksčiau dirbusi šalies ambasadore Jungtinėse Valstijose ir Rusijoje, gali pakeisti užsienio reikalų ministro poste Urmą Paetą, kuris nusprendė atsisakyti posto vyriausybėje ir tapti europarlamentaru, praneša laikraštis „Postimees“.

M.Kaljurand pirmadienį vakare nebuvo linkusi komentuoti šios informacijos, tačiau jos nepaneigė, taip pat neatmetė galimybės tapti šalies diplomatijos vadove.

Pasak laikraščio, Reformų partija taip pat užuominomis kalba apie tai, kad M.Kaljurand, kurios tėvas yra latvis, o motina rusė, ateityje galėtų tapti šalies prezidente.

Kitais galimais kandidatais į užsienio reikalų ministrus „Postimees“ įvardija užsienio prekybos ir verslo ministrę Anne Sulling (Anę Suling) bei aplinkos apsaugos ministrę Keit Pentus-Rosimannus (Keit Pentus-Rosimanus).

K.Pentus-Rosimannus pranašumu prieš A.Sullig laikoma tai, kad ji anksčiau dirbo užsienio reikalų ministerijoje ir pasižymi diplomatine nuovoka.

K.Pentus-Rosimannus aplinkos apsaugos ministro poste galėtų pakeisti Janis Kukkas (Janis Kukas), kuris šiuo metu yra premjero patarėjas aplinkosaugos klausimais. Jei diplomatijos vadove taptų A.Sulling, į užsienio prekybos ir verslo ministro postą veikiausiai grįžtų parlamentaras Valdo Randpere (Valdas Randperė).

U.Paetas, kuris užsienio reikalų ministru dirbo devynerius su puse metų, pirmadienį nusprendė atsistatydinti ir užimti vietą Europos Parlamente, kuri liko laisva Andrui Ansipui tapus eurokomisaru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių