Popiežius viešai pritarė Vatikano banko reformai

Popiežius Pranciškus pirmadienį viešai parėmė Vatikano banką, paneigdamas gandus apie galimą skandalų lydimos institucijos, einančios didesnio skaidrumo ir reformų keliu, likvidavimą.

„Šventasis Tėvas pritarė pasiūlymui dėl Religinių reikalų instituto (IOR), dar kartą patvirtindamas IOR misijos svarbą“, – sakoma Vatikano pareiškime.

„IOR ir toliau apdairiai teiks specializuotas finansines paslaugas Katalikų Bažnyčiai visame pasaulyje“, – priduriama jame.

Banko atstovas Maxas Hohenbergas (Maksas Hohenbergas) sakė, kad šis pranešimas „yra galingas mūsų pačios misijos ir sunkaus darbo, nuveikto per paskutinius 12 mėnesių, patvirtinimas“.

M.Hohenbergas taip pat nurodė, kad bankas užbaigs savo klientų patikrinimą iki šių metų vasaros, pagerins savo integraciją su kitomis Vatikano valstybinėmis struktūromis ir pristatys kitus „operacinius pagerinimus“.

Tarp Vatikano banko klientų yra religinių ordinų, Vatikano biurų, ambasadų ir darbuotojų, pavienių kardinolų, vyskupų, kunigų ir užsienio ambasadų prie Šventojo Sosto. 

2012 metais bankas tvarkė 6,3 mlrd. eurų klientų lėšų ir turėjo 18 900 klientų.

Religinių darbų institutas (IOR) nurodė per 2012 metus uždirbęs 86,6 mln. eurų (299 mln. litų) – per keturis kartus daugiau negu 2011-aisais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių