Popiežius užbaigė dar vieną misiją – nusipirko batus

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus, sėkmingai užbaigęs dar vieną naujovišką misiją ir už Vatikano ribų nusipirkęs sau avalynės, trečiadienį sulaukė liaupsių socialinėje žiniasklaidoje.

Daugelio savo gerbėjų kibernetinėje erdvėje pasitenkinimui, 80 metų pontifikas antradienį apsilankė vienoje vaistinėje netoli Vatikano ir nusipirko porą ortopedinių batų, kuriuos avi dėl chroniškų sėdimojo nervo skausmų.

Apsilankymą telefonais nufilmavo ir nufotografavo keli tuo metu vaistinėje buvę klientai, kurie vėliau vaizdus paskelbė socialinėje žiniasklaidoje.

Romoje dirbančios baro padavėjos Martinos Duarte (Martinos Duartės) feisbuko puslapyje prie virtinės nuotraukų buvo prirašyta: „Antradienis su popiežiumi ... Mano meilė ir aš nepaprastai jumis didžiuojuosi!“

Daugumoje komentarų internete buvo reiškiamas panašus susižavėjimas tuo, kad 1,2 mlrd. pasaulio katalikų lyderis pats išėjo apsipirkti, pozavo nuotraukoms ir palaimino vaistinės darbuotojo krucifiksą.

Vienas Italijos dienraščio „La Repubblica“ interneto svetainės lankytojas paragino Pranciškų tuojau pat paskirti Romos meru, o kitas paprasčiausiai parašė: „Šio žmogaus didumas!“

Šis kartas ne pirmas, kai buvęs Jorge Bergoglio (Chorchė Bergoljas) sukelia sensaciją išeidamas iš savo kuklaus būsto Šv.Mortos pensione nusipirkti būtiniausių dalykų.

Panašus susižavėjimas buvo kilęs 2015 metų rugsėjį, kai jis buvo pastebėtas pas savo optiką netoli garsiųjų Ispanijos aikštės laiptų Romos centre, taip pat – jo išrinkimo popiežiumi metu 2013 metais, kai paaiškėjo, kad jis ne tik pats nešėsi savo lagaminėlį, bet ir apmokėjo savo viešbučio sąskaitas.

Daugelis su šiais plačiai aprašytais momentais sieja įtariamą įvaizdžio formavimo elementą, tačiau kuklumą ir norą būti tarp paprastų žmonių Pranciškus demonstravo ir iki išrinkimo popiežiumi.

Kai jis buvo Buenos Airių vyskupas, mėgstamiausia jo transporto priemonė buvo miesto autobusai, o tapęs popiežiumi jis pripažino, kad labiausiai ilgisi anonimiškumo, su kuriuo galėtų išeiti į Romą suvalgyti picos.

Cinikus nuramins tai, kad ne visiems padarė įspūdį naujausia pontifiko išvyka. „Įprastas, savimeiliškas ekshibicionizmas“, – www.larepubblica.it pakomentavo vienas skeptikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
didingas kuklumas. tikras ZMOGUS!!!linkiu jo personai tureti tikru draugu jo sudetingos reformacijos laikmeciu kad turetu I ka atsiremti bendrazygiu linkiu kad isjudinti ta uzsisenejusi liuna-kuris neisileidzia gryno oro [juk pasakos paseno virs 2000metu

...

... portretas
Jau ruošias batus padėt?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių