Popiežius tyliai pasimeldė priešais Turino drobulę

Popiežius Pranciškus sekmadienį tyliai pasimeldė priešais Turino drobulę, eksponuojamą šio Šiaurės Italijos miesto katedroje.

Pontifikas yra vienas iš šimtų tūkstančių žmonių, šiemet pamačiusių tą vieną svarbiausių ir viena labiausiai ginčijamų krikščionybės relikvijų, kuri, kaip tikima, buvo Jėzaus Kristaus įkapės.

Pranciškus priešais drobulę, esančią specialioje apsauginėje stiklo dėžėje, sėdėjo kelias minutes. Jis kartkartėmis nuleisdavo galvą, o kartais pažvelgdavo tą 4,36 m ilgio ir 1,10 m pločio lininį audinį. Tada jis žengė kelis žingsnius, uždėjo ranką ant dėžės ir, nieko nepasakęs, nuėjo.

Drobulė, kurioje matomas neryškus nukryžiuoto vyro, kaip tikima, Jėzaus, kūno ir veido atvaizdas, yra išstatyta apžiūrai nuo balandžio 19 dienos iki birželio 24-osios.

Skeptikai sako, kad paslaptingoji drobulė, saugoma kriptoje, esančioje Turino Šv. Jono Krikštytojo katedroje, yra viduramžių laikų klastotė.

Nemažai mokslininkų tvirtina, kad šis audeklas buvo nuaustas XIII amžiaus pabaigoje ir tėra viduramžių klastotė. Tačiau niekas nėra pateikęs mokslinio šio atvaizdo paaiškinimo ir niekam nėra pavykę sukurti jo analogo.

„Tai nėra tikėjimo išpažinimas, nes tai nėra tikėjimo ar garbinimo objektas, bet jis gali padėti tikėjimui“, - anksčiau šiais metais sakė Turino arkivyskupas Cesare Nosiglia (Čezarė Nozilja).

Drobulė yra eksponuojama kasdien 12 valandų. Pamatyti ją galima nemokamai, tačiau apsilankymo laiką reikia rezervuoti tinklalapyje www.sindone.org ar specialiu telefono numeriu.

Priešais drobulės originalą lankytojams leidžiama stovėti vos kelias minutes, tačiau jiems taip pat siūloma galimybė apžiūrėti su šia relikvija susijusią parodą.

Pastarąjį kartą Turino drobulė viešai demonstruota 2010-aisiais. Tąsyk ją gyvai apžiūrėjo daugiau nei 2 mln. žmonių.

Popiežius Pranciškus nurodė vėl išstatyti drobulę visuomenės apžiūrai minint XIX amžiuje gyvenusio vienuolio Jono Bosko, kuris pašventė savo gyvenimą skurstančių vaikų lavinimui Turine ir 1934 metais buvo paskelbtas šventuoju, 200-ąsias gimimo metines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių