Popiežius ragina Jungtines Tautas padėti Venesuelai

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus pirmadienį kreipėsi į Jungtines Tautas, prašydamas padėti Venesuelai įveikti jos ekonominę, politinę ir socialinę krizę.

„Pati skaudžiausia yra humanitarinė problema. Tiek daug bėgančių ar kenčiančių žmonių“, – sakė popiežius žurnalistams lėktuve, grįždamas iš penkių dienų vizito Kolumbijoje.

„Tai humanitarinė problema, reikia ją spręsti. Aš manau, kad JT privalo būti išgirstos, kad padėtų“, – pridūrė jis.

Sekmadienį popiežius Pranciškus meldėsi už tai, kad Venesueloje taikiai baigtųsi „sunk krizė“, sukėlusi maisto ir vaistų trūkumą bei kruvinus neramumus. Nuo balandžio iki liepos per antivyriausybinių protestuotojų susirėmimus su saugumo pajėgomis žuvo 125 žmonės.

Venesuelos parlamento vadovas anksčiau paprašė popiežiaus paraginti šalies prezidentą Nicolas Maduro (Nikolą Madurą) leisti maisto siuntoms pasiekti labiausiai skurstančius šalies gyventojus.

Jis pabrėžė, kad N.Maduro vyriausybė nepriėmė pagalbos siuntų, kurias pastaraisiais mėnesiais Venesuelai atsiuntė tokios pagalbos organizacijos kaip „Caritas“.

Vatikanas buvo vienas iš mėnesį trukusio dialogo tarp Venesuelos vyriausybės ir opozicijos tarpininkų. Tačiau dialogas nutrūko, abiem šalims pradėjus kaltinti vienai kitą.

„Aš nežinau, ką galvoja Maduro, nežinau, kas vyksta jo galvoje“, – sakė Pranciškus žurnalistams savo lėktuve.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių