Popiežius pripažino antrąjį Motinos Teresės stebuklą

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus pripažino antrąjį stebuklą, priskiriamą velionei Motinei Teresei, atverdamas kelią į šios daugelio mylimos vienuolės paskelbimą šventąja jau ateinančiais metais, penktadienį pranešė Kolkatos arkivyskupas.

Motina Teresė, gerbiama už jos pagalbą neturtingiesiems tame Indijos mieste, tikriausiai bus kanonizuota rugsėjo 4 dieną, tęsiantis Bažnyčios jubiliejiniams gailestingumo metams, rašo katalikų dienraštis „Avvenire“.

Kolkatos arkivyskupas Thomas D'Souza (Tomas D'Suza) sakė, kad Vatikanas pripažino, jog Motina Teresė 2008 metais stebuklingai išgydė vieną brazilą, kentėjusį nuo daugelio auglių smegenyse.

„Buvau informuotas Romos, kad popiežius Pranciškus pripažino antrąjį Motinos Teresės stebuklą“, – Th.D'Souza sakė naujienų agentūrai AFP Kolkatoje.

Prieš tris dienas susirinkusi ekspertų komisija, sušaukta Šventųjų skelbimo kongregacijos, padarė išvadą, kad tas stebuklingo išgijimo atvejis įvyko įsikišus Motinai Teresei, ketvirtadienį nurodė „Avvenire“ Vatikano ekspertė Stefania Falasca (Stefanija Falaska).

Teresė, kuri gimė albanų šeimoje Skopjėje, kuri dabar yra Makedonijos sostinė, pagarsėjo pasaulyje dėl savo labdaringos veiklos. Ji mirė 1997-aisiais, būdama 87 metų.

„Atstumtųjų šventąja“ praminta vienuolė visą savo gyvenimą pašventė vargšams, ligoniams ir merdėjantiems Kolkatos, vieno didžiausių Indijos miestų, lūšnynuose.

Ji Kalkutoje įkūrė Dievo Meilės Misionierių seserų kongregaciją ir 1979 metais pelnė Nobelio taikos premiją.

Teresė 2003 metais buvo paskelbta palaimintąja tuomečio pontifiko Jono Pauliaus II, pasinaudojusio paspartinta procedūra, per kanonizacijos ceremoniją, kurioje dalyvavo apie 300 tūkst. maldininkų. Beatifikacija yra pirmasis žingsnis į paskelbimą šventąja.

Motinos Teresės įkurta vienuolių seserija Kolkatoje, anksčiau vadintoje Kalkuta, pareiškė esanti „sujaudinta“ ir dėkinga popiežiui.

Tos misijos atstovė Sunita Kumar, buvusi artima Motinos Teresės bendradarbė, sakė, kad velionė vienuolė buvo nepaprasta moteris, tikėjusi, kad sunkus darbas yra geriausia tarnystė Dievui.

„Be abejo, ji skaitė Bibliją, bet jos pagrindinis supratimas – kad reikia tarnauti neturtėliams, – S.Kumar sakė televizijai NDTV. – Pažvelkite, kokį darbą ji atliko – (ji neturėjo) nei vienos laisvos dienos, nei vienos poilsio dienos.“

„Man bus nepaprastai malonu, jeigu tai nutiks per mano gyvenimą“, – S.Kumar sakė AFP, kalbėdama apie būsimą Motinos Teresės kanonizaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių