Popiežius Pranciškus: Benedikto XVI protas tebėra aštrus

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus pareiškė, kad jo pirmtakui Benediktui XVI sunku judėti, tačiau jis tebėra aštraus proto ir puikios atminties.

„Jo protas ir atmintis yra nepaveikti, puikūs“, – sakė pontifikas interviu Argentinos dienraščiui „La Nacion“, kuris paskelbtas sekmadienį.

Pranciškus taip pat gyrė 89 metų popiežių emeritą kaip „revoliucionierių“.

Pasak Katalikų Bažnyčios vadovo, Benedikto XVI atsistatydinimas „atskleidė visas Bažnyčios problemas“ ir buvo „vadovavimo aktas, jo paskutinis vadovavimo aktas“.

Šis interviu buvo paskelbtas praėjus penkioms dienoms po to, kai dabartinis pontifikas ir buvęs popiežius drauge pasirodė per beprecedentę ceremoniją Vatikane, skirtą Benedikto XVI kunigystės 65-osioms metinėms.

Ceremonija Apaštališkųjų rūmų popiežiaus Klemenso salėje iš dalies pasitarnavo kaip tęstinumo nuo Benedikto XVI iki Pranciškaus pademonstravimas, kai kuriems konservatoriams nepaliaujant ilgėtis tradiciškesnio Benedikto XVI popiežiavimo.

Interviu dienraščiui „La Nacion“ Pranciškus sakė, jog vengia konflikto su ultrakonservatoriais.

„Jie dirba savo darbą, aš – savo, – sakė pontifikas. – Noriu atviros, užjaučiančios bažnyčios, kuri lydi sužalotas šeimas. Jie sako „ne“ viskam“.

Tačiau Pranciškus pridūrė: „Nesu galvų medžiotojas. Man tai niekada nepatiko“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių