Popiežius perspėja Lotynų Ameriką neįteisinti narkotikų

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus trečiadienį perspėjo Lotynų Ameriką neįteisinti narkotikų vartojimo, įsitraukdamas į karštus debatus savo gimtajame regione po to, kai aukojo pirmąsias viešas mišias per savo istorinį vizitą Brazilijoje.

Argentinoje gimęs pontifikas, raginantis ginti neturtėlius ir pažeidžiamus žmones, griežtai pasisakė prieš kvaišalus, susitikęs su žmonėmis, priklausomais nuo kreko - prastos kokybės kokaino, ir dalyvavo atidarant narkomanų bei alkoholikų reabilitacijos skyrių vienoje Rio de Ženeiro ligoninėje, valdomoje pranciškonų.

"Narkotikų platinimo rykštė, kuri skatina smurtą ir sėja skausmo bei mirties sėklą, reikalauja, kad visa visuomenė drąsiau spręstų šią problemą", - Šventasis Tėvas sakė pliaupiant lietui per ceremoniją Šv.Pranciškaus ligoninėje.

"Priklausomybės nuo narkotikų plitimo ir įtakos nepadės sumažinti kvaišalų vartojimo liberalizavimas, kuris šiuo metu siūlomas įvairiose Lotynų Amerikos šalyse", - Pranciškus perspėjo savaitę truksiančios jo viešnagės Brazilijoje trečiąją dieną.

Keliomis valandomis anksčiau pirmasis iš Lotynų Amerikos kilęs popiežius perspėjo katalikus išsižadėti "efemeriškų stabų" tokių kaip pinigai ir valdžia, aukodamas mišias vienoje itin gerbiamoje šventovėje kaimyninėje San Paulo valstijoje.

Vien Meksikoje nuo 2006 metų su narkotikais susijęs smurtas nusinešė per 70 tūkst. žmonių gyvybių. Narkotikų kontrabanda išlieka šio regiono rykštė, raginanti iš naujo peržiūrėti JAV palaikomo karo su kvaišalų platinimu strategiją.

Gvatemalos prezidentas paragino legalizuoti narkotikus; jo viziją palaiko buvę Brazilijos, Meksikos ir Kolumbijos prezidentai, tačiau jai nepritaria JAV ir Meksikos vyriausybės.

Urugvajaus prezidentas Jose Mujica (Chosė Muchika) pasiūlė įteisinti jo šalyje marihuanos vartojimą.

Ketvirtadienį popiežius aplankys vieną Rio de Žaneiro lūšnyną, o vėliau garsiajame Kopakabanos paplūdimyje kreipsis į tūkstančius jaunų katalikų, susirinkusių į Pasaulio jaunimo dienas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių