Popiežius: nuo šiol kunigai visada galės atleisti už abortą

  • Teksto dydis:

Visi kunigai galės atleisti už abortą, pirmadienį sakė popiežius Pranciškus, nuolatine paskelbdamas laikiną priemonę, kurią buvo įvedęs Vatikano jubiliejinių Gailestingumo metų proga.

„Nuo šiol suteikiu visiems kunigams gebėjimą remiantis savo kunigyste išteisinti tuos, kas padarė sukelto aborto nuodėmę“, – rašė popiežius apaštališkajame laiške Gailestingumo jubiliejaus metų pabaigos proga.

Gailestingumo jubiliejaus metai, kurių tikslas buvo skatinti susitaikymą ir atlaidumą Katalikų Bažnyčioje ir pasaulyje, pasibaigė praeitą sekmadienį.

„Šiuo atžvilgiu mano nustatyta sąlyga, apribota Ypatingųjų šventųjų metų trukme, šiuo yra pratęsiama“, – rašė Pranciškus.

79-erių metų popiežius, kuris yra argentinietis, taip pat sakė, kad turi „kaip galėdamas tvirčiau pakartoti, kad abortas yra didelė nuodėmė, nes juo nutraukiama nekalta gyvybė“.

Sekmadienį, kai užbaigė jubiliejinius metus ir uždarė Šventąsias duris Šv. Petro bazilikoje, Pranciškus davė interviu, kuriame abortus pavadino „siaubingu nusikaltimu“.

Tačiau pirmadienį jis sakė, kad ypatingųjų metų pabaiga nereiškia paties gailestingumo pabaigos ir kad nusidėjėliams turi būti suteikta galimybė atgailauti.

„Galiu ir privalau pareikšti, kad nėra nuodėmės, kurios Dievo gailestingumas, radęs atgailaujančią širdį, siekiančią susitaikymo su Tėvu, negali pasiekti ir nubraukti, – rašoma jo laiške. – Todėl tegul kiekvienas kunigas būna vedlys, parama ir paguoda atgailautojams šioje ypatingo susitaikymo kelionėje.“

Bažnyčios deklaruotas gailestingumas reiškia pagalbą vargšams ir atstumtųjų priėmimą atgal.

Pontifikas viliasi, kad didesnė atviresnės Bažnyčios užuojauta ne tik padės kovoti su ksenofobija, bet ir paskatins žmones eiti į bažnyčias.



NAUJAUSI KOMENTARAI

a teistas

a teistas portretas
o kada uz suaugusiuju aborta atleidines? kodel atleidinejama tik uz savo vaiko zudymus iki gimimo? kuo po gimimo blogai?

aloizas

aloizas portretas
neblogas dievo tarnas tuoleruoja zmogzudyste
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių