Popiežius liūdi dėl JAV kardinolo F. George’o mirties

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus išreiškė liūdesį dėl kardinolo Francis George'o (Frensio Džordžo), buvusio Čikagos arkivyskupo, mirties.

Telegramoje, pasiųstoje šeštadienį dabartiniam Čikagos arkivyskupui Blase'ui Cupichui (Bleizui Kupičiui), pontifikas išreiškė „nuoširdžią užuojautą“ prelatui, dvasininkams ir kitiems tikintiesiems trečiojoje didžiausioje JAV katalikų arkivyskupijoje, kurios bendruomenę sudaro apie 2,2 mln. žmonių.

Vėžiu sirgęs 78 metų F.George'as mirė penktadienį.

Pranciškus taip pat padėkojo už kardinolo tarnystę Bažnyčiai ir ilgametį darbą Jakimoje (Vašingtono valstija), Portlande (Oregonas) ir Čikagoje.

Šeštasis Čikagos kardinolas mirė po daug metų trukusios kovos su vėžiu, nurodoma tinklalapyje cruxnow.com.

„Taikos, ištvermės ir narsos žmogus buvo pakviestas namo pas Viešpatį“, – A.Cupichius sakė penktadienį, pridurdamas, kad kardinolas buvo gerbiamas lyderis, kuris didžiavosi esantis čikagietis.

Arkivyskupas patvirtino, kad F.George'as mirė apie 10 val. 45 min. (18 val. 45 min. Lietuvos) laiku savo rezidencijoje.

„Jo darbotvarkė visuomet būdavo perpildyta; jis Bažnyčios reikalus visuomet laikydavo svarbesnius už savo patogumą, o žmonių (rūpesčius) – už savo poreikius, – pabrėžė A.Cupichius. – Sekime jo pavyzdžiu ir būkime truputį drąsesni, truputį atkaklesni ir daug labiau mylintys. Tokiu būdu geriausiai pagerbsime jo gyvenimą ir grįžimą į Viešpaties akivaizdą.“

F.George'as, pagarsėjęs kaip iškilus mąstytojas tarp savo kartos JAV Bažnyčios hierarchų, buvo pramintas „Amerikos Ratzingeriu“.

Kaip ir vokietis kardinolas Josephas Ratzingeris (Jozefas Racingeris), tapęs popiežiumi Benediktu XVI, F.George'as aiškiai ir tvirtai reiškė savo nusistatymą įvairiais ginčijamais klausimais, – kaip abortai, kontracepcija ir katalikų liturgija. Jo pasisakymai būdavo įvairiai vertinami, bet niekada nebuvo ignoruojami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių