Popiežius kritikuoja milžiniškus atlyginimus, didžiules premijas

Popiežius Pranciškus ketvirtadienį pirmojoje savo pontifikato Taikos dienos žinutėje, kritikavo milžiniškus atlyginimus ir premijas, kalbėdamas apie esamus gobšumu ir nelygybe paremtos ekonomikos ženklus.

Žinutėje, kuri buvo skirta sausio 1 dieną Romos Katalikų Bažnyčios minimai pasaulinei taikos dienai, jis paragino žmones labiau dalintis savo turtais, o valstybes – sumažinti prarają tarp turtingųjų ir skurstančiųjų.

„Sunki šio meto finansinė ir ekonominė krizė... verčia žmogų ieškoti pasitenkinimo, laimės ir saugumo vartojime bei uždarbyje, kuris neatitinka bet kokių sveikos ekonomikos proporcijų“, – sakė jis.

Popiežius Pranciškus, kurį žurnalas „Time“ trečiadienį paskelbė metų žmogumi, skatina savo Bažnyčią būti teisingesnę, taupesnę, ne tokia pompastišką ir artimesnę neturtingiesiems ir kenčiantiesiems.

Ši pontifiko žinutė bus išsiųsta valstybių lyderiams, tarptautinėms organizacijoms, įkaitant Jungtines Tautas, ir nevyriausybinėms organizacijoms.

Kreipimęsi, kuris vadinasi „Brolybė, taikos pamatas ir kelias“ (Fraternita, fondamento e via per la pace), taip pat kritikuojami neteisingumas, prekyba žmonėmis, organizuotas nusikalstamumas ir prekyba ginklais, kurie yra vadinami kliūtimis taikai pasiekti.

Naujasis popiežius pasižymi paprastumu. Po išrinkimo jis atsisakė erdvių popiežiškųjų apartamentų Vatikano Apaštalų rūmuose ir apsigyveno nedideliuose apartamentuose Vatikano svečių namuose, o įprastą popiežiaus „Mecedes“ automobilį iškeitė į „Ford Focus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių