Popiežius kritikuoja krauju suteptus mafijos pinigus

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus pirmadienį susitikęs su Italijos kovos su organizuotu nusikalstamumu pareigūnais sukritikavo italų mafijos „krauju suteptus pinigus“ ir „blogio valdžią“.

„Aš meldžiu Dievą, kuris yra teisingas ir gailestingas, paliesti įvairioms mafijos organizacijoms priklausančių vyrų ir moterų širdis, kad jie liautųsi daryti bloga, pakeistų pasirinktą kelią ir imtųsi kitokio gyvenimo“, – sakė Pranciškus.

„Mafijos purvino verslo ir nusikaltimų pinigai yra sutepti krauju, kuris atveda iki blogio valdžios, – kalbėjo jis. - Būtina pasipriešinti ir kovoti su mafijos fenomenu, kuris yra mirties kultūros išraiška“.

Popiežius taip pat gyrė pareigūnus už jų „sunkią ir pavojingą“ kovą su organizuotu nusikalstamumu ir atkreipė dėmesį į sunkią naštą, kuri dėl jų darbo tenka jų šeimoms.

„Reikia išvalyti visuomenę nuo korupcijos, pinigų prievartavimo, narkotikų ir ginklų kontrabandos, nuo žmonių kontrabandos, dėl kurios tiek daug vaikų patenka į vergiją“, – kalbėjo pontifikas.

2015 metų kovo mėnesį atvykęs į organizuotu nusikalstamumu garsėjantį Neapolį popiežius išliejo savo nepasitenkinimą mafija, apkaltindamas ją dėl „dvokiančios“ korupcijos.


Šiame straipsnyje: PopiežiuskritikapinigaiMafija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių