Popiežius Benediktas XVI patenkintas pasaulio futbolo čempionatu

  • Teksto dydis:

Popiežius emeritas Benediktas XVI buvo patenkintas pasaulio futbolo čempionato finalu, nes čempionų komandoje buvo žaidėjų iš jo gimtosios Bavarijos, bet taip pat išreiškė viltį, kad Argentina greitai atsigaus, pirmadienį sakė jo sekretorius.

Arkivyskupas Georgas Gaensweinas (Georgas Gensveinas) sakė, kad žiūrėjo rungtynes drauge su visais Benedikto XVI darbuotojais, bet paties 87 metų popiežiaus emerito, kuriam labiau patinka ne sportas, o teologija ir pianino muzika, nebuvo.

„Jis teikė pirmenybę miegui“, – Vatikano radijui sakė vokiečių dvasininkas G.Gaensweinas, kuris taip pat vadovauja argentiniečių popiežiaus Pranciškaus namų ūkiui.

Visi Benedikto darbuotojai „rėmė Vokietiją“, sakė G.Gaensweinas.

Paklaustas, ar Benediktas XVI buvo patenkintas pirmadienį sužinojęs rezultatus, jis atsakė: „Ir taip, ir ne, nes komandoje buvo bavariečių, o tai dar labiau šildo širdį. Bet tada jis pasakė: „Viliuosi, kad argentiniečiai greit atsigaus“.

G.Gaensweinas sakė nežinantis, ar popiežius Pranciškus žiūrėjo rungtynes, bet pridūrė, kad paskambino ir pareiškė „užuojautą“ jo sekretoriui Fabianui Pedacchio Leanizui (Fabianui Pedakjui Leanisui), kuris taip pat yra iš Argentinos.

„Jis atsakė labai sausai, aiškiai, bet įtikinamai ir palinkėjo man gera dėl mano komandos sėkmės“, – sakė G.Gaensweinas.

Vatikanas atsisakė komentuoti Pranciškaus reakciją.

Tačiau atidėjęs į šalį visus juokus apie esą egzistuojančią konkurenciją dėl futbolo čempionato tarp Benedikto XVI ir Pranciškaus, G.Gaensweinas pridūrė: „Ši proga privertė žmones suprasti, kad tarp abiejų popiežių tvyro geras supratimas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių