Popiežius aukojo Velykų mišias po atviru dangumi

Popiežius Benediktas XVI Velykų sekmadienį saulės nušviestoje ir gėlėmis išpuoštoje Vatikano Šv.Petro aikštėje, kur susirinko dešimtys tūkstančių žmonių, aukoja Velykų dienos mišias, o joms pasibaigus suteiks iškilmingą apaštališkąjį palaiminimą „Urbi et orbi“.

Prasidedant mišioms, kurių altorius buvo pastatytas ant Šv.Petro bazilikos laiptų, popiežius kalbėjo užkimusiu balsu ir atrodė pavargęs.

Vėlai šeštadienį jis, vadovaudamas tris valandas trukusiai Velyknakčio liturgijai bazilikos viduje, laikėsi gerai.

Velykos yra džiugiausia krikščionių šventė. Tikintieji švenčia Kristaus prisikėlimą iš numirusiųjų.

Baigiantis Velykų mišioms, Benediktas XVI nueis į centrinį bazilikos balkoną, iš kur su Velykine žinia kreipsis su sveikinimais į viso pasaulio tikinčiuosius ir suteiks palaiminimą „Urbi et orbi“.

Pontifikas, kuriam balandžio 16-ąją sukaks 85 metai, baigia varginantį Didžiosios savaitės apeigų maratoną, kuris į Romą sutraukė didžiules tikinčiųjų minias.
Vėlai šeštadienį sausakimšoje Šv.Petro bazilikoje popiežius nešdamas degančią žvakę pradėjo Velyknakčio liturgiją ir išreiškė nuogąstavimus, kad žmonija klaidžioja tamsoje, negalėdama atskirti gera nuo bloga.

„Gyvenimas stipresnis už mirtį. Gėris stipresnis už blogį. Meilė stipresnė už neapykantą. Tiesa stipresnė už melą“, - per Velyknakčio liturgiją tikintiesiems sakė Benediktas XVI, kuris vilkėjo naują gyvenimą simbolizuojančius baltus drabužius.

Vis dėlto savo homilijoje jis perspėjo: „Tamsa, kuri kelia realią grėsmę žmonijai, galiausiai, yra tai, kad jis gali matyti ir tyrinėti apčiuopiamus materialius dalykus, bet negali matyti, kur pasaulis eina ar iš kur ateina, kur eina mūsų pačių gyvenimas, kas yra gera, o kas - bloga“.

„Ši tamsa, uždengianti Dievą ir užtemdanti vertybes, yra reali grėsmė mūsų egzistencijai ir, bendrai, pasauliui“, - sakė popiežius.

Per Velyknakčio liturgiją Benediktas XVI priėmė į Katalikų Bažnyčią aštuonis suaugusius žmones, kuriuos pakrikštijo pildamas vandenį jiems ant galvų.


Šiame straipsnyje: Benediktas XVIVelykosVatikanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

vitalijus

vitalijus portretas
Ši karūna, uždengianti Dievą ir užtemdanti vertybes, yra reali grėsmė mūsų egzistencijai ir, bendrai, pasauliui. Kad ir kaip nesistengtus turtingai atrodyti, prie dievo arčiau nebusi. Greičiau kupranugaris per adatos skylutę...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių