Popiežius aplankė Italijos žemės drebėjimo rajoną

Popiežius Benediktas XVI atvyko į Šiaurės Italiją paguosti gyventojų, nukentėjusių nuo praėjusio mėnesio žemės drebėjimų, kurie pareikalavo 24 žmonių gyvybių.

Spiginant saulei Benediktas XVI antradienį apžiūrėjo draudžiamą „raudonąją zoną“ Rovereto Di Novyje netoli Modenos, kur žuvo parapijos kunigas, po gegužės 29-osios drebėjimo grįžęs į bažnyčią gelbėti Madonos statulos.

Ta statula antradienį buvo pastatyta priešais bažnyčią, kur meldėsi popiežius. Jis taip pat susitiko su šio mažyčio miestelio gyventojais, kurių daugelis negali grįžti į namus, nes jie po 5,8 balo stiprumo drebėjimo yra nestabilūs.

Gyventojas Albino Lodi išreiškė viltį, kad pontifiko apsilankymas „grąžins šypsenas į šių žmonių veidus“.

Kitas, 6 balų žemės drebėjimas netoliese įvyko gegužės 20 dieną.

Po gegužės 20-osios ir 29-osios drebėjimų be namų liko 15 tūkst. žmonių, o daugiau kaip 14 tūkst. vis dar gyvena tokiose vietose kaip mokyklos, kareivinės ir 37 palapinių stovyklos, nurodo Italijos civilinės saugos agentūra.

Pontifikas šiame rajone apsilankė dvi dienos po to, kai palapinių miestelius netoliese esančioje Mirandoloje aplankė Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama, kuris paragino žmones neprarasti vilties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių