Popiežių Pranciškų Niujorke vežiojęs „Fiat“ parduodamas aukcione

  • Teksto dydis:

Bet kas, trokštantis įsigyti miniatiūrinį papamobilį, dabar gali tai padaryti, bet toks svajonės išsipildymas nepigiai atseitų: trečiadienį jo kaina buvo pakilusi iki 195 tūkst. dolerių, o potencialūs pirkėjai galės varžytis dar parą.

Juodas „Fiat 500“ buvo vienas iš dviejų automobilių, kuriais popiežius Pranciškus pernai rugsėjį važinėjo Niujorke, pirmąkart lankydamasis daugiausiai gyventojų turinčiame JAV mieste, sakė naujienų agentūrai AFP Niujorko arkivyskupijos atstovas Josephas Zwillingas (Džozefas Cvilingas).

„Niekada neturėjome tokių automobilių, kurie būtų palikti mums naudotis“, – aiškino jis.

„Mums buvo suteikta unikali galimybė, todėl nusprendėme tęsti darbą, kuris buvo pabrėžiamas per popiežiaus vizitą čia, Niujorke“, – pridūrė atstovas.

Aukcionų portalas „Charitybuzz“ akcentuoja tos mašinos privalumus, tokius kaip taupus degalų eikvojimas, stiklinis stogas ir itin patogūs krėslai.

Tačiau potencialiems pirkėjams turbūt labiau rūpės to automobilio ryšys su pontifiku, kuris, pasak portalo, yra paliudytas JAV Slaptosios tarnybos ir bus patvirtintas Niujorko arkivyskupijos išduotu sertifikatu.

Lėšos, gautos už tą mašiną, bus paskirstytoms katalikiškoms mokykloms ir labdaros organizacijoms Niujorko regione, taip pat dviem tarptautinėms agentūroms: Katalikų pagalbos tarnybai bei Katalikų Artimųjų Rytų gerovės asociacijai.

Popiežius Pranciškus „porą kartų buvo papamobilyje. Likusį laiką, kai nebūdavo papamobilyje, jis važiuodavo korteže būtent tokiu būdu“, sakė J.Zwillingas, turėdamas omenyje parduodamą „Fiat“.

Kitas Pranciškų vežiojęs „Fiat“ JAV rytiniame Filadelfijos mieste buvo parduotas sausio pabaigoje per vieną labdaringą lėšų rinkimo renginį už 82 tūkst. dolerių.

Aukcionų portalas nurodo, kad bazinės modifikacijos automobilis „Fiat 500 Lounge“ kainuoja 24 695 dolerius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių