Popiežiaus Pranciškaus aukotose mišiose dalyvavo per 2,5 mln. žmonių

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus sekmadienį Lenkijoje milžiniškame saulės nutviekstame lauke aukojo mišias, kuriose dalyvavo, kaip teigiama, daugiau nei pustrečio milijono žmonių.

Šiomis mišiomis pontifikas baigė savo itin emocionalų vizitą Lenkijoje, kurio metu apsilankė ir buvusioje nacių koncentracijos stovykloje Aušvice.

Puikiai nusiteikę paaugliai, skautai, kunigai ir šeimos susirinko į šalia Krokuvos įrengtą milžinišką „Gailestingumo stovyklą“, kur po savaitę trukusio katalikiško festivalio įvyko galutinės mišios.

Kreipdamasis į susirinkusiuos popiečius panaudojo technologinę metaforą ir paragino žmones „atsisiųsti geriausią iš visų nuorodų, nurodą širdies, kuri nepavargdama mato ir skleidžia gėrį“.

Pontifiko teigimu, žmonės turi būti svajotojai, kurie tiki „naująja žmonija“, kuri „atmeta neapykantą tarp žmonių“ ir „atsisako matyti sienas ir kliūtis“. Evangelija žmonėms turi tapti jų GPS, sakė popiežius.

Šimtai tūkstančių žmonių šeštadienį suplūdo į lauką atsinešami sulankstomų kėdžių, miegmaišių, skėčių nuo saulės.

„Tai gyvenimo kelionė man ir visai mano šeimai“, – sakė 29 metų meksikietis piligrimas Isaacas Victoria (Isakas Viktorija).

Per vakarines pamaldas šeštadienį popiežius Pranciškus taip pat paragino „apsnūdusius ir nuobodžiaujančius vaikus nepainioti laimės su sofa“ ir paragino juos išeiti iš namų ir gyventi gyvenimą, o ne lindėti namie nepaleidžiant į iš rankų išmaniųjų telefonų.

2016 metų Pasaulio jaunimo dienų atstovė Anna Chmura agentūrai AFP teigė, kad paskutinėse pamaldose dalyvavo „tarp 2,5 ir 3 mln. žmonių“.

Policijos atstovai tokio teiginio nekomentavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių