Popiežiai pasaulio futbolo čempionato finalo kartu nežiūrės

  • Teksto dydis:

Aistringas futbolo sirgalius popiežius Pranciškus sekmadienį „gali“ stebėti pasaulio futbolo čempionato varžybų finalą tarp jo gimtosios Argentinos ir Vokietijos komandų, tačiau greičiausiai dai darys ne kartu su savo pirmtaku Benediktu XVI, priešingai, nei skelbia žiniasklaida, pranešė Vatikanas.

„Jis gali norėti žiūrėti finalą“, – sakė Vatikano atstovas Federico Lombardi (Federikas Lombardis) apie buvusį Buenos Airių arkivyskupą Jorge Bergoglio (Chorchė Bergolją), kuris nuo vaikystės yra „San Lorenzo de Almagro“ klubo gerbėjas.

Tačiau šaltinis Vatikane sakė, kad pontifikas „kategoriškai atmetė“ galimybę rungtynes stebėti prie televizoriaus su popiežiumi emeritu Benediktu XVI – fortepijono muziką dievinančiu teologu.

„Tai tikrai ne jo sritis, jis nėra sirgalius. Jam, sulaukusiam 87-erių, taip tartum būtų užkrauta neribota atgaila, - sakė šaltinis. – Jis niekada gyvenime negalėjo žiūrėti jokių futbolo varžybų nuo pradžios iki pabaigos“.

Būdamas popiežiumi Benediktas vis tik mėgdavo sužinoti futbolo rungtynių rezultatus, jis mielai kalbėdavosi apie svarbiausias futbolo rungtynes, tačiau niekada nesekė savo šalies komandos Miuncheno „Bayern“ pasirodymų.

Vis tik Vatikane nepraleista proga pasijuokti iš sekmadienio didžiųjų rungtynių Rio de Žaneire.

Tėvas Thomasas Rosica (Tomasas Rosika) iš Vatikano komunikacijų skyriaus viename socialiniame tinkle paskelbė tokią žinutę apie argentiniečių ir vokiečių mėgstamus gėrimus: „Remiantis nepatvirtintais Italijos žiniasklaidos pranešimais, ruošiantis sekmadienio privačiam renginiui Vatikane, į jį pristatyta daug matė (arbatos) ir fantos“.

„BŪTŲ KARAS!“

Priešingai nei Benediktas XVI, Pranciškus dažnai domisi „San Lorenzo“ klubo veikla, gruodžio mėnesį šio klubo delegacija buvo atvykusi į Vatikaną ir padovanojo jam iškovotą Argentinos čempionato prizą.

Klubo atstovai dar popiežiui įteikė komandos raudonos ir mėlynos spalvos marškinėlius su užrašu ant nugaros „Francisco Campeon“ (Pranciškus čempionas) ir vartininko pirštines, kurios sulaikė įvartį, galėjusį atimti iš jų pergalę čempionate.

Kas savaitę prieš visuotinę audienciją apvažiuodamas Šv.Petro aikštę savo „papamobiliu“ 77-erių pontifikas yra kartais apiberiamas futbolo atributika ir ne kartą yra pabrėžęs sporto kaip dvasiškai svarbios veiklos reikšmę.

Nors Vatikanas pranešė, kad Italijos žiniasklaidoje pasirodę pranešime apie „dviejų popiežių finalą“ yra nepagrįsti, tačiau savo oficialiame savo dienraštyje „Osservatore Romano“ šį mėnesį teisingai spėjo, kad Argentinos ir Vokietijos komandos gali iki jo prasimušti.

Gana konservatyviam laikraščiui nebūdingame straipsnyje buvęs futbolininkas ir uolus katalikas Tommaso Damiani (Tomasas Damijanis) rašė, kad „gali būti finalas, kuris pateks į istoriją dėl neįprastų jo sirgalių“ – Pranciškaus ir Benedikto.

Prieš finalines rungtynes Italijos „RaiNews“ paskelbė greta vienas kito klūpančių ir už savo komandas besimeldžiančių dviejų pontifikų fotomontažą.

Suvokdamas savo kaip pasaulio Katalikų Bažnyčios vadovo vaidmenį, Pranciškus yra atsargus ir neskelbia savo spėlionių apie pasaulio futbolo čempionato galimus nugalėtojus, kaip ir neatskleidža savo favoritų.

Tačiau kiek anksčiau jis yra padaręs vieną klaidą.

Vatikano reikalų naujienų agentūra „IMedia“ pranešė, kad Vatikano šveicarų gvardiečiams pakvietus pontifiką į savo kareivines drauge stebėti Argentinos ir Šveicarijos rinktinių susitikimą, šis kvietimo nepriėmė, paaiškindamas: „Būtų karas!“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Seijurei

 Seijurei portretas
Tiek Populis, tiek ir Tavo mylimasis Vladimieras Putleris Putkinavičius yra Vakarykščiai politikai, kurių vieta užmarštyje.

Seijuri

Seijuri portretas
Dalyvaus ir Rusijos prezidentas Vlodimiras, tai kur jau čia Poiežiui su juo lygintis...

Seijuri

Seijuri portretas
Dalyvaus ir Rusijos prezidentas Vlodimiras, tai kur jau čia Poiežiui su juo lygintis...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių