Politologas: protestai Baltarusijoje rodo, kad pokyčiai neišvengiami

  • Teksto dydis:

Anot kai kurių politologų, po „veltėdžių įstatymo“ paskelbimo įsiplieskę protestai Aliaksandro Lukašenkos valdomoje Baltarusijoje rodo, kad visuomenė yra pasipiktinusi, ir kad pokyčiai, paliesiantys tiek eilinius gyventojus, tiek pačia valdžią, yra neišvengiami.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (TSPMI) dėstytojas, politologas Vytis Jurkonis pažymi, kad valdžios sprendimu dėl „veltėdžių įstatymo“ nepatenkintųjų protestai išsiskiria tuo, kad jie vyko ne tik sostinėje Minske, bet ir kituose regionuose.

„To nebuvo praktiškai vos ne 25 metus“, – pastebi politologas.

Anot V. Jurkonio, lietuviams, matantiems pas mus apsiperkančius baltarusius ir jų prabangius automobilius, gali susidaryti klaidingas vaizdas apie Baltarusiją ir jos ekonominę situaciją.

„Turistai, atvykstantys čia, duoda iškreiptą vaizdą. Tai ta dalis visuomenės, kuri gali keliauti. <...> Tačiau Baltarusijos ekonomika nefunkcionuoja taip gerai. Į Lietuvą jie atvyksta, dėl to, kad čia yra pigiau“, – mano V. Jurkonis.

Daugiau apie tai – įraše.


Šiame straipsnyje: protestaiBaltarusijapokyčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
jau vienas permainas darė visokie lietuviški fašistai,kaip medalinskas ukrainoje,dabar visas pasaulis mato,kuo visa tai baigėsi,todėl lietuviški provokatoriai geriau sorošo pinigus neškit po mėlynu andaroku ir palikt ramybėje baltarusiją,nes gali nepadėt jums net ir visas natas su visa suknista amerika

Anonimas

Anonimas portretas
jei jūs norit pokyčių,tai pirma pakeiskit kgb prastitutę ir landzberginius iškarkit,ko jūs lendat pedofilai į tą baltarusiją,nes kai atsibos batkai,tai ne tik jūs bet ir nato pedofilai neras vietos

Sanimideg

Sanimideg portretas
Politologas parode kad yra Euronacistas kaip ir Ukronacifasistai kuri uzgrobe valdzia is gatves. Bet Lukasenka nera nei debilas Milosevicius nei idiotas Yanukovicius.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių